Директор компаније CarGo Technologies Вук Губеринић дошао је у фијакеру до Владе Србије где је министарки Зорани Михајловић донео на поклон коверту, али, како каже „не ону на коју је навикла“, већ коверту са примерком Форбса на којој се налази CarGo, као једна од десет најиновативнијих компанија у свету у 2019. години.


Губеринић је казао да CarGo ради по законима Србије, али да приликом писања Закона о превозу, министарка није укључила све заинтересоване стране, већ само њен такси картел.


Он је додао да министарство мора бити у служби грађана, а не саопштења иза којих министарка не сме да се потпише, а да ће CarGo до промене Закона о превозу која ће укључити све стране, наставити да ради по постојећим законима Србије, легално и уз плаћање пуног пореза у земљи.


Да држава регулише пекаре на начин на који регулише такси сваког дана јели бисмо бајат хлеб. Као што бајат хлеб не може да се једе, тако ни бајати закони не могу да се користе“, казао је директор CarGo.


Губеринић је упитао министарку да ли је истина и колико новца је примила од компанија које примају искључиво кеш или електронски износе новац из земље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "CARGO" ПРЕДЛАЖЕ: Ево решења за проблеме таксиста!


Нажалост, министарка, ви нисте били поносни на домаћи стартап, већ сте увек и свуда радије бирали туђе. И када одете у иностранство ви бирате алтернативни превоз. И као што у приватним круговима волите да се шалите, не иде да у Шанелу уђете у прљави такси, већ у иностранству радије бирате Убер“, обратио се Губеринић директно министарки.


Он је додао да ће на блокаду и претње одговорити иновацијама, на пљување CarGo омбија за особе са инвалидитетом са још већом помоћи, а да на ће на покушај злоупотреба, трговину утицајем и махинацијама, CarGo одговорити кривичним пријавама.


Губеринић је испред владе најавио да ће министарка добити још један поклон од CarGo-а, као и њен помоћник, за кога каже да је „познати љубитељ аутобуског превоза“, али да поклоне неће уручити он, већ овлашћено службено лице.


Директор CarGo је закључио да се нада да ће министарки саобраћаја ускоро бити уручено и отказно писмо из Владе, али је и најавио да ће она тада добити CarGo помоћ јер „тада више неће бити министарске лимузине, али да ће CarGo фијакер бити ту да је одвезе из владе“.