ТАКСИСТИ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ: Следеће недеље протести од 14 до 17 часова, уводе се још две трасе, у плану блокада Славије и моста Газела! (ФОТО)

Л. Ђ. Т./Новости онлине

07. 10. 2019. у 13:16

ТАКСИСТИ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ: Следеће недеље протести од 14 до 17 часова, уводе се још две трасе, у плану блокада Славије и моста Газела! (ФОТО)

Фото: К. Михајловић/Л.Ђ.Т.

До краја недеље протести се неће мењати, али су превозници спремни за промене
УКОЛИКО им не буду испуњени захтеви, таксисти ће следеће недеље да протестују у поподневном шпицу и увешће још два правца, трасе, из којих ће ићи ка центру Београда. До краја недеље протести се неће радикално мењати, остаће у суштини исте трасе и сатница којима ће ићи ћа згради Владе и Немањиној. Договорено је да сви такси превозници који имају апликације добију и паник тастер који ће да користе када буду угрожени.

Ово је саопштено испред зграде Владе Србије, где су се окупили таксисти настављајући тако протесте које су започели прошле недеље. Данашњи протест је почео око 12, али су таксисти пристизали до после 14 часова. Као и прошле недеље окупили су се на четири локације од 12, да би око после протестне вожње око 13 часова већина се запутили ка центру града, ка згради Владе Србије.
Група из правца Новог Београда је каснила и ка центру, ка Влади, стигла је тек око 14 часова. Касниле су и њихове колеге из других делова града, у Немањину и Кнеза Милоша стизали су и после 14 часова. Као и током ранијих протеста, грађане су бесплатно возили у центар града.

Центар града је био блокиран у 12.45, када је обустављен саобраћај у Кнеза Милоша и Немањиној.

Таксисти су се окупили до 14.30. Тада им се испред Владе обратио Александар Бијелић, председник Савеза такси удружења Србије. Он је обавестио окупљене да се догодио вербални инцидент између једног од шрајкача и припаднице МУП. Он се извинио полицајки, па упутио извињење свим грађанима Београда, рекавши да таксисте “медији сатанизују, али да се таксисти само боре јер су у праву и да се боре за правду”.

НОВЕ ТРАСЕ ПРОТЕСТА

ТРАСА 1: Нови Београд - Јурија Гагарина, мост Газела, Савска и улазиће у Немањину

ТРАСА 2: Стандардна траса са Новог Београда

ТРАСА 3: Хала Пионир - једна истом трасом

ТРАСА 4: Хала Пионир, Здравка Челара, Старине Новака, Београдска, Славија - где је планирано задржавање

ТРАСА 5: Вождовац

ТРАСА 6: Обреновачки пут


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Долазак Ердогана и протест таксиста - колапс у најави, ако већ морате да идете - заобиђите ове делове града!- Синоћ смо имали састанак, говорили смо и о безбедности која нам је угрожена - рекао је Бијелић. - Договорили смо се да сви који имају апликације добију и паник тастер. Када колегабуде сматрао да је угрожен притиснуће паник тастер и сви центри биће блокирани. Следеће недеље ћемо организовати протесте од 14 до 17 часова, у време када се грађани враћају са посла.До следеће недеље протести се неће радикално мењати, остаће у суштини исте трасе и сатница којима ће ићи. Радикализација ће наступити тек следеће недеље уколико се до тада не постигне неки договор, односно не испуне циљеви.Бијелић је рекао да им се од уторка придружују колеге из Новог Сада и позвао таксисте који раде ноћу да им се прикључе.

Саопштено је и да је и током данашњег протеста прикупљан новац за Софије Накић (16), која болује од саркома у синусној шупљини. До сада су таксити сакупили 600 хиљада динара.


Подсетимо, данас су се, као и прошле недеље, таксисти окупили на четири пункта, на Обреновачком путу (Чукарица), у Блоку 70 (Нови Београд), код бивше "Пионир" (Палилула) и у Кумодрашкој улици (Вождовац).


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)

Ekonomista

07.10.2019. 21:02

@Modi - Da, sami navlace jos vecu ljutnju stanovnika!!! Teraju musterije ka konkurenciji. Strasni su!

Koleterala

07.10.2019. 14:13

Mafija. Treba im oduzeti dozvole za rad i raspisat trajni konkurs za taksiste u gradu. I njima trznisna utakmica pa neka se bora - bice kvalitetnija i jevtinija usluga.

Kojot

07.10.2019. 19:07

@lol - E bas bih to voleo da vidim, al tebe prvog... Jak na recima i s druge strane ekrana..., a realno devojcica!Mi samo trazimo sprovodjenje zakona..., borimo se za nasa prava i necemo vose da cutimo, ko 90% nezadovoljnih gradjana!Sto ne kukate sto je grad blokiran vec 3 godine zbog "rekonstrukcija" i rekonstrukcije rekonstrukcija?!

Milos

07.10.2019. 21:29

@MIRO - Botovi? Prijatelju, nije ovo utakmica, pa mi smo za ovoga ili onoga. Ovde se govori o kvalitetu usluga i tu je nasa taksi sluzba na najnizem nivou. Ima nas starijih, bolesnih, deca, ciji roditelji koriste vase usluge i nije nam bas sve po volji u svakom slucaju. Da ne nabrajamo probleme, stara, prljava kola i neuljudni taksisti, razni divljaci. Ne interesuje me kako ce se zvati. Hocemo da nas voze pristojnim kolima, cisti, posebno unutra, da me ne gleda u oci i lupa neki taster i krade!!

Milos

07.10.2019. 16:01

Narod zeli da se ovi taksisti uklone ne samo od zgrade Vlade vec sa beogradskih ulica, i to za stalno !!

Uzeti Im Dozvole

07.10.2019. 17:58

Ovo je mlatretiranje građana. To sto ste drski i bezobrazni mislite da za vas ne vaze pravila. Vozite kako hocete a derete gradjane sramota da vas je i jako ste ne kulturni. Treba da vam uzumu licencu i dozvolu pa vise nikada necete praviti sranja. Smanji te cene pa ce se neko voziti sa vama.....

Mik

07.10.2019. 19:27

@Uzeti Im Dozvole - I taksisti su građani ovog grada koji se bore za svoja prava,ma za koga ih vi smatrali a taA ta vaša generalizacija da su svi lopovi samo je odraz vaše kulture i obrazovanja.

Marko

07.10.2019. 18:27

Interesuje me kada će neko objaviti ko su vlasnici Car go i ko vodi ovu kampanju u njihovu korist, mnogi će biti iznenadjeni... Dosta vise botova i plaćene kampanje.

Muki

07.10.2019. 19:03

more skloniti ološ sa ulica i samo pustiti cargo da radi jer su dosta povoljniji i kulturniji

Анчи

07.10.2019. 20:22

Odvratna, razularena bagra....Pazi molim te, oninodlučuju šta će da blokiraju, a čelnici grada ćute inignorišu...pa ko se bude vozio taksijem posle ovoga, taj nije normalan! Ovo je opsada grada, samo niko neće to da kaže

Miki

07.10.2019. 20:28

Da postoji neki drugi način da se izbore za svoja prava, sigurno ne bi štrajkovali i uznemiravali građane.Traže da se sprovodi izglasani zakon,a pošto se ne sprovodi to izvodi ljude na ulicu.Isto se desilo i petog oktobra.Kada nema drugog načina.