САНУ: Не разумемо како је Бећковић обележен као једини аутор саопштења

В. Н.

петак, 04. 10. 2019. у 15:38

САНУ: Не разумемо како је Бећковић обележен као једини аутор саопштења

Фото: З. Јовановић

Српска академија наука и уметности огласила се поводом јучерашњег реаговања заменика градоначелника Београда
НИСМО у могућности да разумемо како је угледни академик Матија Бећковић обележен као једини аутор саопштења када се недвосмислено наводи да иза тог начелног текста стоји Одељење језика и књижевности, који су подржали и чланови Извршног одбора САНУ - наводи се у данашњем саопшењу ИО САНУ.

Прочитајте још: ГОРАН ВЕСИЋ О РЕАКЦИЈАМА НА ГРАДЊУ ГОНДОЛЕ: Није САНУ, него Бећковић

Ово тело Српске академије наука и уметности огласило се, наиме, поводом јучерашњег реаговања Горана Весића, заменика градоначелника Београда, у којем износи тврдњу да је аутор саопштења Одељења језика и књижевности САНУ академик Матија Бећковић.

- Прибојавамо се да би сличним механизмима, он или било која друга особа могли бити повезани са било којим другим догађајем, утолико пре што смо последњих месеци сведоци несхватљивих вређања, између осталих, чланова Српске акадмеије наука и уметности, чак и са говорнице Народне скупштине Републике Србије - поручује Извршни одбор САНУ.

У даљем тексту, наводи се:

- Као и у писму Извршног одбора САНУ прослеђеном уз саопштење Одељење језика и књижевности САНУ, још једном апелујемо да се у јавној комуникацији уздржимо прејаких и увредљивих речи, које су, посебно последњих дана, указивале на нека стара и срамна исходишта. Изненађује што такав вид комуникације, упркос нашем наивном веровању, није заувек нестао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације