ТРАМВАЈ марке КАФ на линији 13 у смеру ка Новом Београду испао је из шина јуче око 12.23 на Мосту на Ади, а том приликом лакше је повређена једна женска особа и причињена је мања материјална штета.

Како "Новости" незванично сазнају, за незгоду на шинама, крив је возач који је управљао трамвајем, и то возећи 60 километара на час, а дозвољена брзина је 40 километара на час. Возач ће, наводно, бити суспендован.


Прочитајте још - Трамвај излетео из шина после судара, погинуо пешак, седморо повређено; Аутомобил прошао кроз црвено? (ФОТО/ВИДЕО)

Линије 11 и 13 биле су преусмерене и кретале су се преко Старог савског моста. Дежурне екипе ГСП убрзо су изашле на терен и око 14.00 трамвај је успешно одшлепан са моста. Након догађаја обављен је увиђај, а истрага ће утврдити околности под којима се инцидент догодио, односно разлоге који су довели до искакања трамваја из шина, наводи се у саопштењу ЈКП ГСП "Београд". Како је истакао директор ГСП "Београд" Радиша Момчиловић, формирана је комисија која је на терену.

- Комисија, коју чине представници извођача радова, пројектанта, ГСП и Дирекције за грађевинско земљиште утврдиће чињенице. С наше стране, очитаће се брзина којом се трамвај кретао како би се утврдило да ли је било прекорачења брзине. Трамвајски саобраћај на овој деоници био је прекинут, а успостављен је синоћ у 19.30 - истакао је Момчиловић.

Градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић је прецизирао да је због искакања трамваја из шина, дошло до мањег оштећења на трамвајском колосеку, које ће бити санирано.

Зато ће саобраћај на Мосту на Ади у суботу бити привремено обустављен, са планом наставка редовног и несметаног трамвајског саобраћаја преко моста у недељу, 6. октобра, навео је Васиљевић.