МЕЂУНАРОДНИ сајам пчеларства, 45. по реду, отворен је у среду у Ташмајданском парку, а у наредних пет дана на овом месту пчелиње производе представиће 145 излагача. Теглице меда, мелеми и опрема за пчеларе део су богате понуде која очекује посетиоце. Сајам је свечано отворио помоћник градоначелника Андреја Младеновић који је указао да је пчеларство значајно за екосистем Београда, здрав живот и амбијент у коме живимо.

Прочитајте још - Пчеле смирују душу

- Пчеларе посматрамо као партнере, и надам се да ће сајам сваке године имати све више учесника, свакако нам је важно и да се велики број младих укључио у овај посао, за шта су заслужне старије колеге пчелари - додао је Младеновић. - У наредном периоду наставићемо да заједнички унапређујемо функционисање и рад пчелара, а доказ је то што се сваке године за ту делатност повећавају средства. Некада су она износила два милиона динара а данас 35, што јасно говори да се ради о великом помаку и разумевању.

Према подацима Секретаријата за привреду на територији престонице има 751 регистровани пчелар, а из градског буџета субвенционисана је трећина.