ВРТИЋИ и школе широм општине Земун, биће реконструисани у наредном периоду. У предшколској установе "Зврк" у насељу Нови град, мајстори тренутно уређују фасаду, постављају нове електро-инсталације, реновирају мокре чворове, малтеришу и крече све просторије. Слични радови биће и у ОШ "Лазар Саватић", а током летњег распуста окречене су и уређене учионице у ОШ "Сава Шумановић" у насељу Алтина.

Председник ГО Земун Дејан Матић рекао је да општина финансира све радове и да је за вртић "Зврк" издвојено око 29 милиона динара. Такође, подсећају да ће први у низу предшколских објеката који ће градити Град Београд бити изграђен у Новоградској улици, чија је вредност 50 милиона динара.

Прочитајте још - Рушиће вртић и кућу у Земуну

- Наша је обавеза да обезбедимо једнаке услове за сву децу, без обзира на то о ком делу Земуна је реч - истакао је Матић. - Нећемо стати само на овој реконструкцији, већ настављамо даље да радимо тимски за добробит наших најмлађих суграђана. Веома је важно да нам деца бораве у наменском простору који одговара стандардима за негу и васпитање.

Како би се санирало лоше стање осмолетке "Лазар Саватић" издвојено је више од 14 милиона динара за поправку канализационих цеви, уређење дворишта и ограде школе, спортског терена, постављање теретане на отвореном и парковских клупа. Радови на ревитализацији ОШ "Сава Шумановић" у Алтини вредни милион динара су завршени. Током летњих месеци, школске просторије су окречене, двориште је сређено, постављен је нови мобилијар, а стари је поправљан.

ОД "БУБАМАРЕ" ДО "ПАЛЧИЋА"

Према Матићевим речима, у плану је санирање још осам земунских вртића.

- У договору са управом Предшколске установе "Др Сима Милошевић", у наредном периоду радиће се у вртићима "Бубамара", "Мала Сирена", "Рода", "Камичак", "Земунски бисер", "Чворак", "Бубице" и "Палчић", али и у другим објектима где се укаже потреба за интервенцијама - навео је председник ГО Земун.