ЏЕНТЛМЕНИ обучени у одела од твида, провозали су се у недељу улицама престонице на својим винтиџ моторима. Манифестација The Distinguished Gentlemans Ride одржава се од 2012. године, како би подсетила мушку популацију на важност превентиве у борби против тумора простате и самоубистава.

- Према подацима, дневно од тумора простате умре више од 1.000 људи, а од пет самоубистава, три су починили мушкарци. До сада је за ове значајне области здравља мушкараца, овом акцијом прикупљено више од 12 милиона долара, јер свако ко жели да се вози мора да уплати донацију. Средства се дистрибуирају центрима у свету који се баве истраживањем на ове теме - рекао је Света Симић, покретач ове иницијативе у Србији за "Новости".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Надметање за 730 изгубљених предмета

И ове године џентлмени и њихове даме возили су своје двоточкаше градом. Могли су да учествују само они који су се пријавили на јединственом светском сајту и који су испоштовали правила одевања. Према подацима, овај хуманитарни глобални феномен, у недељу је окупио више од 130.000 људи у 110 земаља света и 700 градова.