НА Угринивачком путу 10Н у Земуну, у петак око 17.00, букнуо је пожар у подруму зграде, који је после више од два сата локализован. Повређених, на сву срећу, није било, а причињена је велика материјална штета.

Како смо незванично сазнали, пожар је изазвао стартер из неонке, који је пустио искру и запалио се. Како се у подруму налазило доста пластике и велики број музичких уређаја, ватрена стихија се брзо ширила читавим објектом.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ЦЕНТАР БЕОГРАДА У СУБОТУ У БЛОКАДИ: Ево како ће се одвијати саобраћај


- Око 17.00 почело је да гори, када су радници, који раде у овој згради, изашли напоље и одмах позвали ватрогасне екипе, које су убрзо дошле и почеле да гасе пожар. Изгорело је пола музичке опреме, која се налазила у подруму, а која много кошта - за "Новости" прича један од сувласника објекта.

У једном тренутку на терену је било пет ватрогасних возила, која су се више од два сата борила да умире даље ширење ватре.

- Подрумска просторија која нема прозоре, густ дим, као и смањена видљивост, били су главне препреке у гашењу пожара. На крају су екипе успеле да га стабилизују, тако да није било опасности да се прошири - кажу у Ватрогасно-спасилачкој бригади.

После локализације пожара, на место несреће изашле су екипе да рашчисте терен, који је претрпео велика оштећења.

ИЗБЕГНУТА ВЕЋА МАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА

Иако је пожар направио велику штету, она је могла бити још већа. Како каже власник дела зграде у Земуну, коју је захватила ватрена стихија, дим је увелико био на другом и трећем спрату, али су ватрогасци брзо реаговали, не дозволивши да ватра уништи читав објекат.

фото Н.Фифић


фото Н.Фифић


фото Н.Фифић

фото Н.Фифић

фото Н.Фифић