Усвајањем више одлука, међу којима је и о потписивању уговора са Европском инвестиционом банком (ЕИБ) за изградњу канализације на левој обали Дунава, завршено је данашње заседање градског парламента.

Град ће у пројекат канализације уложити 13 милиона евра из сопствених прихода и узети кредит од ЕИБ-а у износу од 35 милиона евра, о чему би уговор требало да буде потписан у наредне две седмице.

Након потписивања уговора биће расписан тендер за извођача, док су пројектовање и изградња предвиђени у једном тендеру, фазно.

Изградња првих делова канализације на левој обали Дунава требало би да почне на пролеће.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ГРАДЊА БЕСПРАВНИХ ОБЈЕКАТА У БЕОГРАДУ: Рушење после деветог спрата

Одборници су усвојили измене и допуне одлуке о начину плаћања комуналних услуга према којима ће ЈКП “Инфостан” убудуће наплаћивати комуналне услуге у свих 17 београдских општина.

ЈКП "Инфостан" убудуће ће наплаћивати комуналне услуге у свих 17 београдских општина, предвиђено је изменама и допунама одлуке о начину плаћања комуналних услуга, које су усвојили данас одборници Скупштине града Београда.

Приградске општине су, појаснио је председник Скупштине града Никола Никодијевић, до сада наплаћивале комуналне услуге преко својих комуналних предузећа, а сада ће на територији читавог Београда то радити једно предузеће - "Инфостан".

Одлучено је и да се у Београду подигне споменик 28. председнику САД Вудроу Вилсону, који ће се налазити у оквиру истоименог булевара.

Иницијативу да Београд добије споменик 28. председнику САД Вудроу Вилсону поднео је председник Александар Вучић, у својству грађанина.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је рекао да ће споменик