Потапајући стубићи под контролом

М. С.

26. 09. 2019. у 15:40

Потапајући стубићи под контролом

Из центра се прати 12 локација у престоници Фото П. Митић

Праћење возила која улазе у пешачке зоне биће из контролно-оперативног центра ЈKП "Паркинг сервис"

СВЕ пешачке зоне у којима се налазе потапајући стубићи, убудуће ће се пратити из Контролно-оперативног центра "Паркинг сервиса". Овај центар контролише 12 локација, од којих је седам у центру града, а пет у Земуну.

- Реч је о најмодернијим потапајућим стубићима са камерама који се користе и у Немачкој, а помоћу којих без тешкоћа контролишемо ко улази у пешачку зону, а ко не сме да уђе - рекао је заменик градоначелника Горан Весић, који је у среду посетио овај центар. - Могу да уђу станари који живе у пешачкој зони са посебним налепницама Секретаријата за саобраћај, кола Хитне помоћи и доставна возила у предвиђеном времену. Тако се на врло ефикасан начин решава било какво заклањање потапајућих стубића јер постоје две патроле Комуналне милиције које ће одмах реаговати и наплатити казне.

Весић је истакао и да је расписан тендер за још 14 локација које ће бити покривене потапајућим стубићима, међу којима је и Косанчићев венац.

- На тај начин ћемо заштитити пешачку зону и уз тај рестриктивни саобраћај омогућавати да могу да уђу само они који имају право - рекао је Весић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВОЗАЧИ, ОД СУБОТЕ ВЕЛИКА ПРОМЕНА НА ГРАДСКИМ УЛИЦАМА: Контролисан улазак возила у пешачку зону на овим локацијама


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Niko

26.09.2019. 17:10

Ahaha kada dodje neki baja sa novim audijem, mercedesom... Bmw... Da vidim ko ce mu naplatiti kaznu... Komunalna policija... Koja se plasi za svoj posao.. Posto zna da moze od posla u centru grada da ima posao u zaklopaci

Samo se cudim

26.09.2019. 18:40

Sto se hvalite. Petrovac na Mlavi ima potapajuce stubice od 2016,g,Jedino sto stubici nemaju motor a kljuceve su sakrili od stanara. Al nema veze vazno je da ih ima.