НА коловозу око Трга републике већ су замењене плоче на 2.000 квадратних метара, тако да ће рок за ове додатне радове од 35 дана бити испоштован - рекао је у среду заменик градоначелника Горан Весић. Према његовим речима, то значи да ће Трг поново бити проходан од 1. новембра. Али, оно што неће бити готово у предвиђеном року јесте Улица краљице Марије.

На извештај о штети насталој због пуцања цеви у Карнегијевој прошле недеље још се чека, а тек по његовом добијању знаће се колико ће времена бити потребно да се последице овог великог квара санирају.

- Замена коцака омогућиће пешацима и бициклистима да користе коловоз, што је и био циљ радова на коловозу - нагласио је заменик градоначелника Горан Весић. - Сви радови ће, како је и планирано, бити готови у року који смо извођачу задали.

До 1. новембра, трасе линија јавног превоза које овуда саобраћају и даље су измењене, док неки саобраћају само до Палате Албанија.

Због пуцања магистралне цеви "фи 700" прошлог петка на углу улица Карнегијеве и Краљице Марије реконструкција ове улице неће бити завршена до 5. октобра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Коцке мењају трасе: Троле возе само до Славије


- Тек када добијемо извештај о штети, знаћемо колико ће бити потребно за санацију последица хаварије. Оштећења су велика, испитују се носеће плоче за трамваје, шине, подземне инсталације како би се утврдило шта ће све морати да се поправи. Извођач радова је осигурао градилиште и осигуравајућа кућа ће покрити трошкове поправке ове деонице - рекао је Лука Петровић, секретар за инвестиције.

Обнова саобраћајница од Старине Новака до Дринчићеве требало би да буде завршена у новембру, а поплочавање тротоара до 31. децембра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Рафаиловић: Замена коцки на Тргу Републике до новембра


САОБРАЋАЈНЕ ИЗМЕНЕ НА СНАЗИ

ДО 1. новембра тролејбуске линије 21, 22 и 29 саобраћају на скраћеној траси до Трга Славија. Привремена аутобуска линија 22А саобраћа од Палате Албанија до Трга Славија, а аутобус 31 вози скраћено до Палате Албанија. Линије 24, 26, 27, 37 и 44, у смеру према Дорћолу, возе Тргом Николе Пашића, Дечанском, Браће Југовић и Француском. У смеру према граду возе кроз терминус "Трг републике", Браће Југовић, Дечанска, Трг Николе Пашића и даље редовно, и користе стајалиште "Трг републике" које користе линије 43 и 96. Аутобуски 32Е, 43 и 96 возе скраћено до "Железничка станица (Панчевачки мост)".