Весић: Расписан тендер за изградњу Дома здравља у Борчи

Танјуг

уторак, 24. 09. 2019. у 09:28

Весић: Расписан тендер за изградњу Дома здравља у Борчи

Фото Танјуг

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Град Београд расписао тендер за изградњу Дома здравља у Борчи
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Град Београд расписао тендер за изградњу Дома здравља у Борчи.


Средства за изградњу овог дома здравља обезбедила је углавном Република Србија јер су ове здравствене установе од јуна прешле у надлежност Републике. Како је град започео ову инвестицију пре ступања на снагу закона, наставиће инвестицију уз финансирање Републике Србије, рекао је Весић.


Према његовим рецима, пренео је Беоинфо, извођач ће бити изабран до краја године и радови на Дому здравља почињу првих дана пролећа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vesić: Novo lice Dvorane Aleksandar Nikolić od 1. oktobra


Вредност радова је око 650 милиона динара, објекат ће имати 7.000 квадрата, а рок за завршетак је 12 месеци од почетка изградње.


Нова здравствена станица биће изграђена у Улици Косте Манојловића, између пијаце, библиотеке и поште, а више од 150.000 грађана на левој обали Дунава коначно ће добити савремену здравствену заштиту, поручио је Весић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vesić: Završava se obnova 27. marta, saobraćaj od ponedeljka


Он је додао да ће се у новооизграђеној здравственој установи налазити службе за здравствену заштиту предшколске и школске деце, жена и одраслих са превентивним центром.


Водиће се рачуна о спајању сродних садржаја, а планирано је да буду раздвојени путеви болесних и здравих, као и деце и одраслих. На другом спрату одређена је изградња лабораторије и службе за физикалну медицину. Док ће на трећем спрату бити смештене ординације интерне медицине, психијатрије, офталмологије, оториноларингологије и стоматологије, рекао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације