Пијаци Палилула само још дозвола

Ј. ДИНЧИЋ

20. 09. 2019. у 18:51

Пијаци Палилула само још дозвола

Новоизграђена тржница простираће се на скоро 12.000 квадрата

По завршетку свих планираних послова и добијању употребне дозволе, очекује се повратак закупаца и опремање унутрашњег дела пијаце

ЗА отварање пијаце "Палилула" чека се употребна дозвола. Радови су завршени и у току су фукнционалне пробе унутар објекта, али и технички прегледи, након којих ће уследити процедура прибављања дозволе, тако да тачан термин отварања још није познат.

Из ЈКП "Градске пијаце", које су у ову изузетну грађевину уложиле око 12 милиона евра, ЕПС Дистрибуција је у складу са планском и техничком документацијом изместила трафостанице у сам објекат и издала званичну потврду о прикључењу на електромрежу.

- Тренутно се сређује плато око пијаце, а радове изводе надлежне градске службе - објашњавају за "Новости" из ЈКП "Градске пијаце". - По завршетку свих планираних послова и добијању употребне дозволе, очекује се повратак закупаца и опремање унутрашњег дела пијаце.

Прочитајте још - Модерна пијаца отвара се у јуну

Надлежни из овог предузећа објашњавају да ће право закупа прво имати досадашњи корисници који су стрпљиво чекали да се нова тржница сагради. За нове закупце спровешће се процедура у складу са Правилником о издавању пијачног пословног простора.

Новоизграђена пијаца "Палилула" простираће се на скоро 12.000 квадрата и имаће четири нивоа, два под земљом у односу на Улицу Илије Гарашанина, док ће се из Улице 27. марта налазити први ниво у којем ће бити смештени млечна хала, мењачница, занатски део и магацински простор са хладњачама на оба нивоа. На нивоу испод, који ће бити под земљом, налазиће се паркинг простор за посетиоце, док ће пијачни плато бити смештен у нивоу приземља.

Према направљеном плану биће постављено 50 тезги за воће и поврће, 36 расхладних витрина и 72 модуларна бокса за продају мешовите робе.

МЕШОВИТА УСЛУГА

НА Палилулској пијаци планирано је отварање и угоститељских објекта брзе хране, као и оних који су намењени вегетаријанцима и веганима, кафетерија, продавнице са органским производима, пет шопа, посластичарница, продавнице сувенира, цвећаре и винарија. Покретним степеницама ће се долазити до последњег нивоа, где је предвиђен супермаркет.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације