Весић: Ново лице Дворане Александар Николић од 1. октобра

Танјуг

18. 09. 2019. у 19:05

Весић: Ново лице Дворане Александар Николић од 1. октобра

Заменик градоначелника Горан Весић Фото Тањуг

Весић је током обиласка радова рекао да је дворана која је симбол кошарке и Београда добила ново лице и да ће моћи да прими 8.000 посетилаца
Радови на реконструкцији хале "Александар Николић" биће завршени 1. октобра, најавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је током обиласка радова рекао да је дворана која је симбол кошарке и Београда добила ново лице и да ће моћи да прими 8.000 посетилаца.

"Замењена је расвета и климатизација, постављен је нови паркет, нова седишта, ложа и покретне трибине, које су раније морале да се монтирају и до три сата. Уграђена је нова противпожарна заштита. Таваница је добила потпуно ново лице. Сређују се свлачионице, као и друг делови дворане", рекао је Весић.

Прочитајте још - НАЈСЛАЂИ УКУСИ БЕОГРАДА: Фестивал слаткиша у Кнез Михаиловој

Додао је да ће бити комплетно сређен и плато испред хале на коме ће се налазити попрсје професора Николића.

"Ово је само наставак улагања државе у спорт. Раде се стадиони и спортски комплекси широм Србије. Град Београд се придружио и уложио новац у реконструкцију дворане Александар Николић, док ћемо следеће године уложити новац у реконструкцију СЦ Милан Гале Мушкатировић”, СЦ Мирко Сандић на Врачару и Старог дифа. Без улагања у спортске објекте нема такмичења, нити интересовања навијача, као ни успеха спортиста", закључио је Весић.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић најавио је отварање спомен собе посвећене професору Николићу.

"Свако улагање у спорт се враћа", рекао је Маљковић и указао да је Србија земља спорта, али да се само 12 одсто омладине бави спортом, од чега само четири одсто под надзором тренера.

Директор Спортског центра Ташмајдан Милан Нововић рекао је да је завршено 95 одсто радова и додао да ће хала за утакмице бити спремна 1. октобра, а за тренинге већ наредне седмице.

"Остало је да се ураде финесе на уређењу терена, партера и дела испред хале, уз постављање нових кошева. Кроз реконструкцију и повећања капацитета хале нису угрожени терени за друге спортове - рукомет и одбојку, као и за одржавање такмичења у борилачким вештинама", истакао је Нововић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације