Градоначелник Радојичић обишао завршне радове новог крила Дома здравља Обреновац

Новости Онлине

уторак, 17. 09. 2019. у 18:08

Градоначелник Радојичић обишао завршне радове новог крила Дома здравља Обреновац
Он је том приликом подсетио да су радови на објекту, површине око 2.100 квадрата, почели прошлог лета, изражавајући уверење да ће све бити завршено до средине новембра

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је у уторак завршне радове на изградњи новог крила Дома здравља Обреновац. Он је том приликом подсетио да су радови на објекту, површине око 2.100 квадрата, почели прошлог лета, изражавајући уверење да ће све бити завршено до средине новембра.

Заједно са градоначелником, радове су обишли и секретарка за здравство Вера Дражић, секретар за инвестиције Лука Петровић, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор овог Дома здравља Обрад Исаиловић.

– Укупна вредност пројекта је око 250 милиона динара. Грађани Обреновца ће у овом простору имати нову хитну службу, општу медицину и кућну негу. Ново крило ће имати четрнаест амбуланти и чекаоница, који ће бити веома савремено опремљени. Верујемо да ће грађани бити задовољни условима које ће овде имати – нагласио је Радојичић.

Градоначелник је појаснио да ће хитна служба имати и врло савремено опремљену службу за реанимацију, тако да ће за најургентије пацијенте стручни људи који раде у овом дому здравља имати адекватне услове за пружање помоћи.

– Улажемо знатан новац у здравство. Завршено је породилиште у Лазаревцу и ускоро у Борчи почињемо Дом здравља који ће имати 6.500 квадрата – најавио је градоначелник.

Прочитајте још - ДОМА ЗДРАВЉА ОБРЕНОВАЦ: На специјализацији 13 доктора

Први човек Београда је додао да општине, домови здравља на локалу, град и република – сви заједно настављају да раде у интересу пацијената како би имали што боље услове за лечање.

– Врло је значајно и то да је у претходном периоду Обреновац добио 13 места за специјализацију што дуг период пре тога није и то је још једна гаранција да ћемо имати кадрове који ће радити у овом дому здравља. Као што ми је председник општине рекао, они су увек водили рачуна да млади лекари у Обреновцу добију посао и да не буду на бироу. То је за сваку похвалу – навео је Радојичић.

Ново крило повезано је пасарелом са таром зградом, у којој су специјалистичке службе. Градоначелник је додао и да ће сада дом здравља и хитна служба дома здравља Обреновца покривати и аутопут, те да ће им требати још једна екипа јер тренутно имају две које дежурају.

– Мислим да је то значајно с обзиром да ће овај део аутопута бити оптерећен. Важно је да на прави начин обезбедимо и у том сегменту добру подршку и негу људима којима буде потребна – истакао је градоначелник.


Директор Дома здравља Обрад Исаиловић рекао је да се труде да се задовоље потребе свих 75.000 становника, како би били веома задовољни простором, кадром и опремом.

– Дом здравља укупно запошљава 456 људи, од тога 95 лекара, а од тих 95 је 47 специјалиста. За три и по године имаћемо око 60 лекара специјалиста. Кадровски смо солидно попуњени и надам се да ћемо свим условима које пружамо успети да задовољимо потребе наших Обреновчана – рекао је Обрад Исаиловић.

Прочитајте још - Докторима још 907 специјализација

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да су финасијске реформе и консолидација од 2014. године до данас омогућиле рад неколико десетина градилишта, од којих су најзначајнија два – изградња школе у Звечкој и изградња Дома здравља.

– Подједнако смо посвећени свим областима које су трепеле због дугог низа година када се ништа није радило. Током претеклих месеци поносни смо на чињеницу да је „расла” ова зграда једнако као и зграда школе, а подједнако су расле и плате како наставницима тако и медицинском особљу, које ће у новембру када се зграда буде отварала имати плате веће за 15 процената. Брига о становницима Обреновца и брига о зарадама за све запослене у систему нешто је што краси ову реформу и што је највећа вест из Обреновца – закључио је Мирослав Чучковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације