РЕКОНСТРУКЦИЈА Земунске улице у Добановцима, која повезује центар овог дела Сурчина са ауто-путем и привредном зоном, биће завршена за двадесетак дана, како је и предвиђено. Дужина саобраћајнице је 1.881 метар, а вредност радова које изводи ЈКП "Београд пут" износи 70 милиона динара.

Садашњи коловоз ће се уређењем проширити са четири на шест метара, асфалт ће бити комплетно замењен, што ће довести до безбеднијег и ефикаснијег функционисања линија јавног превоза 606 и 611, која користе ову саобраћајницу.

- Ово је једна од најбитнијих улица у Добановцима,јер повезује центар са ауто-путем и привредном зоном и комплетан теретни саобраћај се одвијао кроз њу - каже председник Општине Сурчин Стеван Суша. - Надам се да ће извођач радова испоштовати рок и да ће радови бити квалитетно урађени.

Прочитајте још - Кривудавом улицом до нове адресе

Земунска улица реконструише се на иницијативу грађана и привредника који послују у Добановцима, а радови су почели 8. августа. Коловоз је значајан и за многе шлепере и камионе, коју се се раније тим путем једва мимоилазили.

- Наша општина велику пажњу посвећује инфраструктурним пројектима, поготово се то односи на уређење тротоара. До сада је завршено око осам километара, а у току су радови на још неколико стаза за пешаке - истиче Суша.

ДОМ КУЛТУРЕ

РАДОВИ на санацији и адаптацији унутрашњих просторија Дома културе у Добановцима, који су почели још 2017. године, полако се приводе крају. Тренутно се објекат прикључује на уличну водоводну мрежу са две цеви Фи-110. Једна цев је за санитарну, друга за хидрантску воду, а врши се прикључење и на уличну цев за гас.