ИЗГРАДЊА СПОРТСКОГ КОМПЛЕКСА: Припреме за голф-туризам у Пиносави

С. В.

17. 09. 2019. у 11:48

ИЗГРАДЊА СПОРТСКОГ КОМПЛЕКСА: Припреме за голф-туризам у Пиносави

Терен са 18 рупа омогућиће организовање светских такмичења Фото В. Данилов

Пројекат изградње терена у Пиносави на јавном увиду. Планирана хала, простор за тренинг

СЕКРЕТАРИЈАТ за урбанизам ставио не јавни увид план детаљне регулације за голф насеље у Пиносави, који ће заинтересовани моћи да погледају до 23. септембра. Будући спортски комплекс обухватиће површину око 78 хектара, где је предвиђена и реализација затворене спортске сале, простора за тренинг, полигоне и два аква-парка.

Како за "Новости" кажу из Голф асоцијације Србије, на будућим голф теренима са 18 рупа у Пиносави могла би бити организована светска и европска такмичења.

- Терен са 18 рупа би овај спорт учинио популарнијим, а било би могуће конкурисати и организовати турнире на европском и светском нивоу, већи број голфера у току дана, као и различите споредне активности - објашњавају из Голф асоцијације Србије. - Будући простор за голф у Пиносави би такође могао бити интересантан и за туристе. Иначе, љубитељи овог спорта познати су по томе што воле да путују у пределе са голф теренима и радо истражују нове. Одлична су клијентела, јер поред уобичајених ставки на путу радо троше и на игру и пратећу опрему.

Прочитајте још - Пиносава добија 18 голф терена на више од 63 хектара

Сви који посете Пиносаву због спорта са штапом и белом куглицом, моћи ће да уживају у просторијама голф клуба, угоститељског објекта, продавници сувенира...

Такође, Планом су предвиђена и отворена вежбалишта на трави и песку за тренинге и такмичења спортских екипа.

- Изградиће се спортско-рекреативни комплекс са отвореним теренима за кошарку, одбојку, рукомет, затвореним и отвореним базенима, спа и велнес центром...

Иначе, одлуку за реализацију голф терена и осталих спортских садржаја на земљишту које је већим делом у јавној својини Београда, донела је Скупштина града на седници у јуну прошле године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације