Опасна трка трамваја са тротинетом

С. Б. М.

понедељак, 16. 09. 2019. у 12:28

Опасна трка трамваја са тротинетом

Фото: Фејсбук

Нимало сигурна вожња електричним двоточкашима дуж трамвајске баштице. Угрожавају безбедност осталих учесника у саобраћају
НАЈВЕЋИ проблем трамвајџија у Београду однедавно су електрични тротинети! И док су се до сада "борили" са бахатим возачима који не пропуштају шинска возила и пешацима који иду као муве без главе, сада морају да пазе и на суграђане који возе ове електричне направе куда и како хоће.

На снимку који се појавио на друштвеној мрежи "Фејсбук", види се како девојка вози тротинет дуж Булевара краља Александра, и то трамвајском баштицом. Она вози између трамвајских шина, обилази трамвај који стоји због црвеног светла на семафору и наставља пуном брзином.

Шофер ГСП написао је у коментару "јуримо... али је бржа, вози на црвено, а ја нећу".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Креће кажњавање власника електричних тротинета

Пошто прописа о вожњи тротинета нема, суграђани то користе да стигну на жељену дестинацију. Ипак, не размишљају да својом вожњом угрожавају друге учеснике у саобраћају. Да ли би требало да возе тротоаром, па да мало-мало препадају пешаке, или коловозом, па да возачи морају да пазе и на њих, не само на мотористе, није јасно. Сигурно је пак да вожња простором међу трамвајским шинама сигурно није прави избор.

Док се вожња тротинета не регулише законом, сличне ситуације ће се засигурно понављати. Уједно, ова дама је дала и другим возачима ових справица идеју куда да возе, па ће трамвајџије додатно морати да пазе.


НОЋНА МОРА

- ДОК смо пре највише страховали од пешака, који су улицу прелазили где стигну, на стајалиштима стајали тик уз шине или уопште нису ображали пажњу на нас, сада се плашим возача тротинета - каже један трамвајџија ГСП. - Не схватају да је трамвај тежак неколико стотина тона и да не могу да закочим тако брзо. Јуре преко шина, улећу у раскрснице или возе тик уз ивичњак. Заиста су постали права ноћна мора за све нас.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Деки

16.09.2019. 12:59

Надам се да ће ова најновија мода убрзо бити превазиђена, јер је изузетно опасна по људске животе. Делује као најзабавнија игра, али Ортопедска клиника Бањица то демантује, јер долазе људи са најстрашнијим преломима. Може да буде веома корисно превозно средство, али не у свакој прилици и не у свим срединама. А најјачи је трамвајџија који каже да трамвај има неколико стотина тона :) Да је то случај, већ бисмо имали метро у Београду. Мислим да има око 20 тона.

Dejan

16.09.2019. 16:45

Zašto tolika mržnja prema vozačima trotineta, ide istom brzinom kao i bicikla.Treba da važe pravila kao i za bicikl.Mnogo glupih komentara sam čuo protiv trotineta, pustite ljude da uživaju vozeci na struju.

Lj. Milošević

17.09.2019. 08:00

Зависно од годишта и године производње. У сваком случају један вагон је отприлике 14.000 кг тежак. (или више)

Virak

18.09.2019. 19:02

Vratite nam minibus E 4 na bulevar pa cemo svi brzo i sigurno stici na svoja odredista.Samo su nama ukinuli jedini brzi i komforni prevoz koji je idealno povezivao celi bulevar - sa najuzim centrom - nbgd -i bežanijom !!!