Весић: Завршава се обнова 27. марта, саобраћај од понедељка

Танјуг

15. 09. 2019. у 09:33

Весић: Завршава се обнова 27. марта, саобраћај од понедељка

Горан Весић Фото П. Митић

Он је истакао да ће Улица краљице Марије, од Рузвелтове до Старине Новака, бити пуштена у саобраћај првих дана октобра, те додао да је у том послу било проблема, јер инсталације нису биле уписане како треба.

У недељу, 15. септембра се завршава реконструкција Улице 27. марта и она ће бити отворена за саобраћај у понедељак, 16. септембра, најавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Секретаријат за инвестиције Скупштине града Београда завршава данас реконструкцију Улице 27. марта од Старине Новака до Таковске и она ће бити отворена за саобраћај од понедељка, 16. септембра", рекао је Весић у јутарњем програму ТВ Пинк.

Он је прецизирао да је, уз потпуну замену коловоза, замењена комплетна инсталација, водоводна и канализациона, урађени нови тротоари, паркинг места, затим подлога испод шина, као и нове шине, те је сада тамо подлога која пријања, па се више неће осећати вибрације.

Весић је истакао да ће Улица краљице Марије, од Рузвелтове до Старине Новака, бити пуштена у саобраћај првих дана октобра, те додао да је у том послу било проблема, јер инсталације нису биле уписане како треба.

"То се дешава када се ради у граду, али посао мора да се уради како треба", подвукао је Весић.

Прочитајте још - Рафаиловић: Обнова 27. марта,гужве само из правца Цвијићеве

Такође је најавио да ће раскрсница Таковске улице са улицама 27. марта и Џорџа Вашингтона бити пуштена 19. септембра.

Весић је захвалио извођачима на вредном раду, као и грађанима који су имали стрпљења.

"Сви који живе у улицама 27. марта и Краљице Марије веома добро знају на шта су личиле њихове улице које деценијама нико није сређивао, до пре само пар месеци. Изглед тих улица је био срамота за град. Сада су улице реконструисане и сада изгледају како треба да буду уређени булевари у једној европској престоници", поручио је Весић.

Када је реч о обнови коловоза око Трг Републике, Весић је рекао да је јуче почела поправка, те поновио да је "скандалозно" како је извођачу пало на памет да направи улицу коју не могу да користе бициклисти и мотоциклисти, већ само аутомобили, будући да се, у данашње време, мора водити рачуна о свим видовима саобраћаја.

"Ми смо град који се залаже за развој бициклизма. Невероватно је да се у центру не направи улица лица где бициклисти не могу да прођу", рекао је Весић.

Поновио је и да ће извођач обнову коцки на коловозу урадити о свом трошку и додао да ту неће бити никаквог попуста.

"Дао сам рок од 35-40 дана. Почели су да раде и за њихово добро је да тај рок не прекрше", рекао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)