ГОЈКА Лаловића, пуковника у пензији, и његову породицу јуче су покушали принудно да иселе извршитељи и полиција из стана у Веспучијевој улици 24 на Бежанијској коси. Ово је шести покушај исељења породице Лаловић. Домаћин је чак претио да ће се запалити уколико га избаце из куће. Министарство одбране тврди да он нема право на квадрате које користи.

- Стан ми је регуларно додељен решењем из 2005. године, добио сам га са делом учешћа личних средстава. Требало је да се уселим на дан доделе решења, међутим, усељење је пролонгирано за 2008. годину због тога што су наводно недостајала средства - прича за наш лист Лаловић. - Те 2008. године промениле су се услуге учешћа, а Министарство одбране тврди да учешће није уплаћено и да морам изаћи из стана.

Пуковник Лаловић је, како каже, незаконито отеран у пензију 2005. године.

С друге стране, Министарство одбране образлаже да Лаловић бесправно користи стан у Веспучијевој улици, који је у власништву овог министарства.

- На основу личног захтева да жели да учествује сопственим средставима у износу од 58 одсто од вредности стана додељен му је стан у закуп у Веспучијевој улици. Услов за увођење у посед додељеног стана била је уплата 58 одсто вредности стана, што Лаловић није учинио. С обзиром на то да није испунио обавезе из Уговора наведено решење о додели стана Стамбена комисија огласила је ништавним 14. 11. 2008. године - наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Прочитајте још: Извршитељи могу да плене само десети део минималне пензије

- Ако овај стан Министарство одбране сматра нерегуларним, онда су они дужни да ми обезбеде стан - рекао је Лаловић, који је са новинарима о свом "случају" разговарао седећи испред кућних врата.

ПРЕТИО ДА ЋЕ СЕ ЗАПАЛИТИ

ПУКОВНИК Лаловић јуче је претио да ће се запалити уколико га избаце из стана. Каже да то нису празне претње, већ да жив неће изаћи из стана ако га иселе јер неће моћи да погледа своју породицу у очи и да их остави на улици, а толико година је радио и имао услове за стан.