ГРАД има у плану да до краја године пројектује три нова кружна пута на Новом Београду. Како је за "Новости" рекао заменик градоначелника Горан Весић, она ће се налазити на три ракрснице код Ушћа.

Како би се убрзао саобраћај у овом делу града, који је веома фреквентан, као и смањиле гужве на сада семафоризованим раскрсницама, у неком наредном периоду могли би да буду изграђени кружни токови са четири саобраћајне траке.

- То су три кључне раскрснице код Ушћа - наводи Весић. - Један кружни ток ће бити на углу Улице Милентија Поповића са Булеваром Михајла Пупина, други је на раскрсници код Ушћа са Булеваром Михајла Пупина и трећа је планиран за раскрсницу Булевара Николе Тесле са Булеваром Михајла Пупина према Бранковом мосту.

Ипак, ово је тек на идејном плану, а њихова сврсисходност биће потпуна тек када се изгради нови Савски мост и тунел Дунавска - Савска падина.

- Сва та три кружна тока улазиће на Земунски пут - каже Весић. - Нови мост ће такође, имати четири траке, улази се у тунел и за пет минута ће возачи стизати на Панчевачки мост. До краја године расписујемо тендер, тако да ће до реализације потрајати.

Прочитајте још: БЕОГРАДСКЕ ПРИЧЕ: Стогодишњи поглед на Ушће

Иначе, пре две године Град је расписао студију изводљивости за изградњу нових кружних токова на 133 раскрснице. Тада је било речи и о раскрсницама улица Кнеза Милоша и Булевара краља Александра, Кнеза Милоша и Немањине, Теразија и Трга Николе Пашића, као и Булевара ослобођења, Саве Машковића и Црнотравске.

БЕЗБЕДНОСТ

СЕКРЕТАРИЈАТ за саобраћај недавно је расписао јавну набавку за израду студије која ће се заснивати на безбедности саобраћаја на кружним токовима. Биће предложена сабраћајна решења како би се унапредило функционисање кружних раскрсница.

За кружне токове на Славији и Аутокоманди ради се анализа како се саобраћај одвијао пре и након спроведене реконструкције.