КЛАЦКАЛИЦЕ, љуљашке, "гусенице", клупе, столови... на дечијем игралишту у београдском насељу Беле воде, у ноћи између суботе и недеље, премазане су товатном машћу! Почионици, нису познати. Своју "храброст" показали су само под окриљем мрака. Мобилијар, који се налази у делу покривеном уличном расветом, остао је нетакнут.

Станари сумњају на неког од комшија. Истог су мишљења и надлежни у општини Чукарица. И малишани, који су увек сурово искрени и умеју да осете, кажу да "неке чике и тете мрзе децу". Сметају им игра и смех. Или им је, сматрају, "одузет" део дворишта, иако не живе у приватној кући. Своју преку нарав и бахатост показивали су и раније уништавањем јавне имовине - секли су клупе тестером, мазали катраном степениште на ком деца седе и причају, а љуљашке и тобогане свињском машћу.

Мањак простора за игру деце у стамбеним четвртима је проблем престонице. И када се, на захтев грађана, у коров зарастао простор очисти и среди, увек има дежурних мргуда којима нешто смета. Онда они започињу своју "мисију" и брутално уништавају све што би могло да допринесе "ремећењу" њиховог мира.

Прочитајте још - Паркови под камерама!

Како би сачувала дечија игралишта од излива беса хулигана и пргавих комшија, општинска власт Чукарице је најавила постављање видео-камера и њихово повезивање са МУП. Тако ће полиција, на листи бројних дужности и мањка кадра, додати још једну. Не сумњајући у добру намеру локалне власти, питање је - шта ради комунална милиција? Они су, недавно, добили и додатна овлашћења, и опрему. Пошто су им већ дата "крила" да могу да заустављају и возаче, могли би да се провозају и до паркова. Јер, они би ваљда требало први да се нађу на услузи грађанима. А и деца су грађани. Зар не?