СВЕ УЧЕСТАЛИЈИ ИНЦИДЕНТИ: Мигранти не плаћају карте и вређају возаче

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

31. 08. 2019. у 13:15

СВЕ УЧЕСТАЛИЈИ ИНЦИДЕНТИ: Мигранти не плаћају карте и вређају возаче

Група миграната испред аутобуса 860 Фото принтскрин локалне новине Обреновац

На Савском тргу, где је и почетна станица аутобуса 860, путници су снимили мигранта у видно алкохолисаном стању, који је око 23.30 желео да уђе у возило без плаћене карте

ПОКУШАЈИ миграната да уђу у аутобусе на линији 860 која саобраћа до Обреновца без плаћене карте, нису ретки, а последњи такав инцидент догодио се у четвртак увече, на Савском тргу. Шокирани путници снимили су цео догађај, а из "Стреле Обреновац", која превози путнике на овој линији, кажу да они немају начина да спрече овакве инциденте. Из Комесеријата за избеглице наводе да покушавају да пронађу мигранта који се види на снимку да прави неред. Забринути су и челници Општине Обреновац, који тврде да би чешће контроле комуналне полиције и полиције помогле да се овакве ситуације избегну.

На Савском тргу, где је и почетна станица аутобуса 860, путници су снимили мигранта у видно алкохолисаном стању, који је око 23.30 желео да уђе у возило без плаћене карте. Када возач није хтео да га пусти, почео је да бесни. Остали мигранти, који су били с њим у друштву, једва су успели да га зауздају и смире.

Прочитајте још - ТЕРОР НА ЛИНИЈИ 860 ЗБОГ КАРТЕ: Групе миграната нападају возаче, прете и одсецањем главе (ВИДЕО)

Путници на овој линији кажу да се овакве ствари свакодневно дешавају. Мигранти, којима возачи затраже да плате карту, неретко почну да бесне, лупају у врата, вређају возаче, гестикулирају као да ће му одсећи главу, пуцати.

- Мигранти сваког дана, у групама, путују овим аутобусима - прича једна од путница. - Неки плате карту, неки не. Чула сам од возача да им је саветовано да их пуштају, јер тада не праве нереде. Кад их је више, насилнији су и опаснији. Догађа се и да, кад их је више од десеторо, а возач отвори само предња врата, они лупају, ударају у аутоубус и на силу отворе средња и уђу. У тим ситуацијама никоме од нас није свеједно.

За безбедност својих грађана забринути су и челници Општине Обреновац.

Прочитајте још - Илегални мигранти упадају у пуне куће

- Савет за управљање миграцијама заседа сваке недеље - каже Александар Пантелић, члан већа ове општине. - Ипак, чињеница је да су овакве ситуације постале учестале. Наши суграђани и деца путују сваког дана овим аутобусима и њихова безбедност нам је на првом месту. Веће присуство и контрола комуналне полиције и обичне полиције ублажило би проблеме.

Са Савског трга полазе аутобуси за Обреновац Фото П. Милошевић

ЦУЦИЋ: МОРАЈУ ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСЕ

ВЛАДИМИР Цуцић, комесар Комесаријата за избеглице, каже да нико нема право да се бахато понаша и буде хулиган, па ни мигранти.

- На снимку се јасно види лице мигранта који је правио проблем и верујем да ћемо успети да га нађемо. Биће испитан, а ако нико од запослених у "Стрели" не поднесе пријаву за ремећење јавног реда и мира, то ће урадити Комесеријат. Мигранти морају да знају да је плаћање карте обавезно. Вожњу морају да плате овде, као и у својој земљи, али и у Немачкој, где већина жели да оде. Морамо и да им ставимо до знања да је свако ремећење јавног реда и мира неприхватљиво.

Из Комесеријата кажу и да ће појачати дежурства на Савском тргу и Београдској аутобуској станици, како би боље контролисали ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)

Шатор

31.08.2019. 13:55

Све у кавез и о нашем трошку авионом искрцати у земљама поријекла. Одведени, они се врате, а ми поново назад... па док не досади...

Ja

31.08.2019. 14:04

Tako je pocelo i u Evropi, a onda su usledila silovanja, napadi na zene, teroristicki napadi, napadi nozevima, kradje, pljacke... I danas ne prodje dan da nema u medijima migranata i njihovog nasilja u Nemackoj, Austriji, Svedskoj...

Stvarno

31.08.2019. 14:17

"Čula sam od vozača da im je savetovano da ih puštaju, jer tada ne prave nerede. Kad ih je više, nasilniji su i opasniji."Znači niko od nas građana ne treba da plaća prevoz jer čim nam zatraže kartu pokažemo nasilnost i mirni smo!!!Znači za njih ne važe zakoni Srbije!!!?

Pis brader

31.08.2019. 18:40

@Stvarno - Koliko se sećam tokom ratova 90tih izbeglice su takodje mogle jedno vreme da se besplatno voze. Meni ne smeta da imaju tu povlasticu dok god postuju red i zakon i ne ugrozavaju lokalno stanovnistvo. Imam razumevanja za to jer su u teskoj situaciji, ali tu su uglavnom u prolazu i ne treba nam konflikt s njima oko 89 dinara samo da bi dokazali da smo u pravu ili da smo u boljem polozaju. Vatra se ne gasi benzinom.

pfc

31.08.2019. 14:56

Pijani migranti? Kako to, zar im vera ne zabranjuje upotrebu alkohola? Kao i svinjsko meso? Ili su ih Srbi iskvarili?

Nebitan nebitno

01.09.2019. 02:40

@pfc - Nisu svi upuceni u veri. Ima njih koji nisu muslimani pa konsumiraju alkohol itd.

Мр Радомир Шћепановић

31.08.2019. 15:17

Све их треба послати у ЕУ и УСА!

Zeljko

31.08.2019. 16:08

Važno je da njihova deca dobijaju besplatne udžbenike a mi za našu decu moramo da štedimo od kad se rode da bi ih upisali u prvi razred bez većih trzavica. To što se u našoj zemlji moramo sklanjati svima i puštati ih da se ponašaju kako im se sviđa da se ne bi, ne daj Bože, naljutili, to nema nikakve veze. Ipak smo mi svetska zemlja. Nema na svetu ovakvih...

Vojislav

31.08.2019. 16:09

Za to vreme policija se skriva pi zbunju i kaznjava one koji voze mahnitom brzinom od 51 km/h u Beogradu.

Boćo

31.08.2019. 17:27

Јуче идем из Лознице ка Београду, видео сам их у неколико група где чекају аутобус. Значи има их колко хоћеш...