Викенд на Златибору за Цветковића који је спасао бебу

Танјуг

30. 08. 2019. у 16:53

Викенд на Златибору за Цветковића који је спасао бебу

Слободана Цветковића из Жаркова - Фото К. Михајловић

У посети код Цветковића био је и начелник Полицијске станице Чукарица Ненад Лукић, чији су припадници веома брзо реаговали и пронашли мајку која је то урадила
Слободана Цветковића из Жаркова који је пронашао бебу у контејнеру и спасао јој живот, посетили су данас београдска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник општине Чукарица Срђан Коларић и уручили му ваучер за викенд на Златибору.


У посети код Цветковића био је и начелник Полицијске станице Чукарица Ненад Лукић, чији су припадници веома брзо реаговали и пронашли мајку која је то урадила.


Цветковић је испричао гостима под каквим околностима је пронашао бебу и захвалио на посети.


"Захвалан сам мојим гостима што су ме сами позвали и одали признање, јер заиста, нисам очекивао да ћу икада бити у прилици да угостим градску секретарку и председника општине. Што се тиче поклона, супруга и ја смо пензионери и заиста смо пријатно изненађени не само бесплатним викендом на Златибору већ и пажњом која нам је указана", рекао је Цветковић, а саопштила Градска управа.


Наташа Станисављевић је истакла да је хумани поступак Слободана Цветковића за дивљење, јер је захваљујући његовом присебном реаговању спасен један живот.


"Можемо да будемо срећни што наш град има људе који нам помажу и подсећају нас да се херојска дела и даље дешавају. Слободан је учинио све како треба, правовремено реаговао, обезбедио место и одмах обавестио полицију како би се детету помогло на најбољи могући начин", рекла је Станисављевићева.


ПРОЧИТАЈТЕ И: СЛУЧАЈ БЕБЕ ОСТАВЉЕНЕ У КОНТЕЈНЕРУ: Мајци суспендовано старатељство, старији син са дедом


Председник општине Чукарица Срђан Коларић захвалио се Цветковићу за хуман гест и навео да заслужује признање.


"У име Општине Чукарица, Слободану и његовој супрузи Љубици обезбедили смо ваучер за један бесплатан викенд на Златибору. Овај гест заслужује и много више, тако да смо спремни да и даље помажемо породици Цветковић ако им нешто затреба, али смо пре свега срећни што у нашој општини живе људи којима се можемо поносити", рекао је Коларић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

MuštiklA

30.08.2019. 18:58

Bravi. Dajte da se humanost širom na vrata ističe priča o njoj doata voše rijalitija

Rade Bg

30.08.2019. 22:57

Zlatibor je prelep.Zasto samo vikend? Zasto niste dali 7 dana? Bedno i jadno od darodavaca!!!

Marko

26.09.2019. 16:53

Za ovakve stvari i država da nagradi ordenom heroja ili najviše humanosti. Ovakvi ljudi treba da su uzor mladima a ne rijaliti "zvezde".