Зимски ред вожње од понедељка

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

29. 08. 2019. у 22:15

Зимски ред вожње од понедељка

Фото T.Ћ.

Од 2. септембра на престоничким улицама саобраћаће више возила јавног градског превоза; Трамвај 11 возиће на потезу од Калемегдана преко Моста на Ади до Блока 45

ЗИМСКИ ред вожње почеће да се примењује од понедељка 2. септембра, а суграђане ће превозити 1.329 аутобуса, тролејбуса и трамваја јавног превоза, односно 38 возила мање него прошле зиме. Ипак, то је 294 возила више него што је крстарило улицама током лета.

Првог школског дана, на саобраћајницама ће бити 1.080 аутобуса, 118 трамваја, 94 тролејбуса, 33 минибуса и четири електроаутобуса. У периоду између јутарњег и поподневног шпица, саобраћаће око 250 возила мање.

Најмање возила на улицама биће у данима викенда. Суботом ће тако, Београђане возити око 850 возила јавног превоза, а недељом око 750.

Од понедељка, Трг републике би требало да буде отворен за саобраћај, па ће тролејбуси 19, 21, 22 и 29 возити до Студентског трга, као и линија 31. У суботу, како је најављено, прорадиће и "Врабац сервис", па ће суграђани бесплатно моћи да се возе пешачком зоном.

Из Секретаријата за јавни превоз кажу да ће, осим измена због радова, од понедељка бити измењена траса линије 11, која ће по поновном успостављању саобраћати од Калемегдана до Блока 45 преко Моста на Ади, а линија 504 ће уместо са Миљаковца ка Реснику саобраћати са Церака.

БЕЗ АУТОБУСА ДО АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ УПРКОС најављеном лепом времену и високим температурама, од понедељка неће саобраћати ни сезонске линије које су возиле до Аде Циганлије, као и линија 400 која је саобраћала до врха Авале. Тако ће студенти и они који имају вишак слободног времена до београдског мора моћи да стигну бициклом или линијама које туда пролазе.

И житељи приградских општина могу да одахну, јер ће од понедељка, успостављањем зимског реда вожње, поново више аутобуса ићи за Лазаревац, Обреновац, Барајево, Сопот и Младеновац. Иако је најављено да ће од недеље од Прокопа до Младеновца почети да саобраћа и БГ воз, из секретаријата тврде да се тренутно не планира смањење броја полазака на линији 493, која до ове општине саобраћа ауто-путем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БГ возом и до Панчева

НАПАДНУТ ВОЗАЧ

ВОЗАЧ аутобуса на линији 23 нападнут је јуче око 18 сати у Вишњичкој улици на Палилули. Њега је, док је био за воланом, наводно, ударио сувозач из аутомобила марке "фијат пунто". Нападач се одмах по инциденту упутио у правцу тржног центра на Карабурми. Возач ГСП је превезен на ВМА.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)