РАДОВИ на реконструкцији Куле Гардош теку по плану. Упркос томе што су претходних дана биле високе температуре и услови за рад тешки, радници нису посустајали. Рок за завршетак посла је 15. новембар, а да он неће бити пробијен, уверио се и градоначелник проф. др Зоран Радојичић, приликом обиласка овог важног дела Земуна.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "НОВОСТИ" ОТКРИВАЈУ: Заборављена гробница 6.500 Срба на Гардошу

Градоначелник је у четвртак обишао и радове на реконструкцији улица Краљице Марије и 27. марта, на раскрсници са Улицом Старине Новака, која је синоћ пуштена у саобраћај.

Радојичић је прецизирао да је пројекат реконструкције Куле Гардош вредан 34 милиона динара. Од тога је 12 милиона обезбедило Министарство правде преко опортунитета, 12 Министарство трговине, телекомуникација и туризма, а десет милиона динара Град Београд.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДНЕВНИК ЗАБЛУДА: Бетонирање Гардоша

- Реч је о реконструкцији приступних степеништа и прилаза, за шта је Општина обезбедила 15 милиона динара - рекао је градоначелник. - Наставићемо да радимо на оваквим и сличним пројектима, а подсетио бих на реконструкцију више од 70 фасада у Земуну, што је посао који се обавља у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе Града Београда.

Кула Гардош је и туристичка атракција, о чему сведочи и велики број одушевљених кинеских туриста, који се затекао на овој земунској локацији у тренутку посете градоначелника.

ЗАХВАЛНОСТ ГРАђАНИМА НА СТРПЉЕЊУ

ЖЕЛИМ да се захвалим грађанима на стрпљењу и верујем да ће и они, када радови буду завршени, бити задовољни постигнутим. План је да 15. септембра потпуно буде завршена раскрсница Таковске и Џорџа Вашингтона, а 1. септембра раскрсница са Улицом деспота Стефана. Кад се цела деоница обнови, имаћемо коловоз са пет трака, нове тротоаре, ЛЕД осветљење, семафори ће бити прилагођени особама са инвалидитетом - казао је Радојичић.