Раскрсница улица Старине Новака, 27. марта и Краљице Марије у пуном профилу, са по две траке за сваки смер вожње биће отворена 15. на 16. август, што је 15 дана пре договорене динамике, изјавио је градски секретар за инвестиције Лука Петровић.


Он је честитао извођачу на одрађеном послу и захвалио свим радницима на огромном труду и ангажовању који свакодневно раде у три смене, не жалећи се на временске услове како би радови напредовали договореном динамиком.


– Најкасније до 1. септембра, завршавамо раскрсницу са Булеваром Деспота Стефана у пуном профилу са по две траке за сваки смер вожње, како смо и рекли и средином септембра завршавамо раскрсницу са Таковском улицом – рекао је Петровић.

Он је додао да деоница од Улице Старине Новака па до Таковске, ако не буде неких непредвиђених околности, треба да буде пупуштена у саобраћај 1. септембра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РАДОВИ У ЏОРЏА ВАШИНГТОНА: Возачи неспремни, станари забринути


– Када су у питању даље активности на градилишту, 15. августа затварамо део од Булевара Деспота Стефана до Дринчићеве улице као и десну страну раскрснице са Булеваром Деспота Стефана како би је завршили до 1. септембра – рекао је Петровић.

Он је захвалио свим грађанима на стрпљењу због гужви које су се створиле услед великих радова у граду.


Наш циљ је да нам улице и центар града буде лепши и безбеднији, али чим будемо од првог септембра пустили Трг Републике, Карађорђеву улицу, као и друге деонице које се раде, биће много мање гужве и саобраћај ће бити знатно растерећен – истакао је Лука Петровић.