ДИВЉА депонија на Чукаричкој падини, код спортске хале ФМП, на којој је дневно и по 150 камиона истоварало грађевински шут, о чему су "Новости" писале у више наврата, коначно ће бити затворена. Налог за затварање надлежној инспекцији издао је заменик градоначелника Горан Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Гради се крематоријум за кућне љубимце

- Грађани су ми пријавили дивљу депонију на Чукаричкој падини, на којој су камиони истоварали шут и грађевински отпад, у организацији грађевинске мафије - рекао је Весић. Такође поменута парцела се налази на будућој траси метроа, тако да они који су ово организовали нису само починили кривично дело, већ су угрозили изградњу метроа.

Весић је додао и да ће Град физички да затвори улаз на парцелу, као и да ће бити кажњавани сви они који буду истоварали грађевински материјал у овом делу града. Надлежни апелују и да грађани треба да знају да је једино легално место на коме сме да се одлаже грађевински отпад депонија у Винчи. Одлагање на било ком другом месту представља криминал и кривично дело.

Најављено је и да ће у наредним данима бити покренута иницијатива за измену прописа како би један од услова за издавање грађевинске дозволе био доказ о кретању грађевинског отпада. Употребну дозволу инвеститор неће добити док не докаже да је сав грађевински отпад предао на званичну депонију у Винчи.