ЗБОГ ЛОШИХ КЛИМА У ПРЕВОЗУ: Наплаћено 5,4 милиона динара казне

Танјуг

12. 08. 2019. у 12:30

ЗБОГ ЛОШИХ КЛИМА У ПРЕВОЗУ: Наплаћено 5,4 милиона динара казне

Илустрација / Фото П. Милошевић

Од почетка августа у Београду обављена је контрола 242 возила јавног превоза, и том приликом утврдено је 60 неправилности, наводе надлежне градске службе и додају да је наплаћена казна износила 1,2 милиона динара
Од почетка августа у Београду обављена је контрола 242 возила јавног превоза, и том приликом утврдено је 60 неправилности, наводе надлежне градске службе и додају да је наплаћена казна износила 1,2 милиона динара.

Током јула контролисано је 712 возила и утврђено 210 неправилности због којих је наплаћена укупна казна од 4,2 милиона динара.

Само током протеклог викенда контролисано је 71 возило и наплаћена је уговорна казна од 500.000 динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - JAVNI PREVOZ: Inspektori pišu kazne za isključene klime

Током наредних дана редовно ће се вршити контрола исправности и функционалности расхладних уредаја у возилима како би путницима био омогућен што квалитетнији превоз.

"Секретаријат за јавни превоз наставиће да контролише примену уговорних одредби које се односе на функционалност клима-уредаја, поседовање дисплеј-табле у возилу са бројем и називом линије, као и на хигијену возила, у складу са уговорима закљуценим са превозницима у вршењу јавног превоза путника", наводе надлежне службе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Kazne za prevoznike koji ne uključuju klima-uređaje u autobusima

Секретаријат за јавни превоз и Град очекују и траже од превозника да преузму свој део одговорности према безбедности и здрављу градана Београда, као и да ових дана испуне најосновније обавезе из уговора који имају са Градом Београдом.

"Обавезе су да су им возила којим превозе путнике техницки исправна, да су расхлађена и чиста. Подразумева се поштовање реда вожње, како путници не би били додатно изложени сунцу, знајући да сва стајалишта немају надстрешнице и да не постоји свугде природни хлад где би могли да се склоне", изјавио је градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Контроле ће, како додаје Васиљевић, трајати до краја августа, а по потреби ће се наставити и у септембру ако то буду захтевали временски услови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)