Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас да ће реконструкција Савског трга почети у наредних седам дана, а да су уклањање бесправних објеката и припремни радови већ у току, пренео је Беоинфо. "Трг ће бити кружног облика, саобраћај ће се кретати токовима, а у средини ће бити пешачка зона", рекао је Весић гостујући у јутарњем програму телевизије "Студио Б".

Прочитајте још: Измене у саобраћају у Београду током снимања серије

Он је навео да ће први радови бити измештање црпне станице која ће се налазите код Спомен-обележја жртвама рата и браниоцима отаџбине од 1990. до 1999. године, као и да ће почети реконструкција фасаде и крова зграде Старе железничке станице.

Прочитајте још: Кнез Михаилова: Каблове крили испод коцака

"За возаче је важно да саобраћај неће бити потпуно заустављен јер ће се прво радити кружни токови, да би се по пуштању саобраћаја затварао централни део који ће бити пешачка зона. У исто време радимо и Булевар Вудроа Вилсона, који има четири траке и иде паралелно са Савском улицом, завршено је две трећине ове улице, а у наредних неколико дана биће завршена веза која ће послужити грађанима да се аутомобилима пребаце из Савске улице према овом булевару", рекао је Весић.

Он је казао да ће до фебруара бити готов Савски трг и реконструисана Савска улица, и да ће Булевар Вудроа Вилсона радити у пуном капацитету, чиме ће се створити услови за почетак реконструкције Улице кнеза Милоша.