У Панчеву откривени комарци заражени вирусом Западног Нила на пет локација

Novosti Online

31. 07. 2019. у 15:09

У Панчеву откривени комарци заражени вирусом Западног Нила на пет локација

Depositphotos

С обзиром на то да су кућни комарци носиоци вируса Западног Нила Завод препоручује третман свих микрожаришта као и третман локација позитивних на присуство вируса Западног Нила
Комарци заражени вирусом Западног Нила откривени су на пет локација у Панчеву и околини и то у Ваљевској улици, Тамишком риту, на Старом Тамишу, у Глогоњу и у Иванову.

Узорци су узимани 21. и 22. јула, а комараца изнад критичне вредности има код Бродоремонта, Стакларе, у Војловици, код Надела и на Кудељарском насипу у Панчеву, затим у Иванову, Долову, Јабуци, Глогоњу и на Качаревачкој фарми.

Завод за биоциде и медицинску екологију у свом извештају објашњава да је „висока бројност кућних комараца која се и даље одржава на више локација, а на којима нема канала погодних за развој комараца, је последица постојања микрожаришта на тим локацијама (септичке јаме, бурићи за заливање башти и друго)”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -НЕСРЕЋА У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: Део фасаде пао на пролазника, хитно превезен на ВМА

Такође, с обзиром на то да су кућни комарци носиоци вируса Западног Нила Завод препоручује третман свих микрожаришта као и третман локација позитивних на присуство вируса Западног Нила.

(013info)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

veselnik

31.07.2019. 20:46

Neka se resi! Sada da se odredi radna grupa, koja ce da odredi komitet, koji ce na osnovu preporuke Zavoda da odredi komisiju koja treba da obidje teren...