Градоначелник саопштио како ће Град смањити гужве кад прођу одмори

Танјуг

30. 07. 2019. у 10:50

Градоначелник саопштио како ће Град смањити гужве кад прођу одмори

Фото Танјуг / Зоран Радојичић

Градоначелник је рекао да се пуно тога ради у Београду, а упитан да ли је задовољан како теку радови на уређењу Трга Репубиле, рекао је да они добро напредују
Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је данас да је расписан тендер за координисање сигнализације у граду која ће омогућити да на јесен, када почне нова школска година и прођу летњи одмори, буду мање гужве у граду.

Радојичић је у директом укључењу у програм ТВ Пинк рекао да ће средином августа и тај тендер бити завршен.

"Очекујемо да ћемо на тај начин дати допринос да у јесењим месецима, када почну гужве, оне буду мање у Београду", рекао је Радојичић.

Градоначелник је рекао да се пуно тога ради у Београду, а упитан да ли је задовољан како теку радови на уређењу Трга Репубиле, рекао је да они добро напредују.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Хитна помоћ у три фазе

"Мени је у овом тренутку најважније да су радови квалитетни. Пројекат је још 2015. победио на конкурсу. Најважније је да имамо одличан надзор", рекао је Радојичић.

Додао је да често оде да погледа и конторолише радове.

"То иде сјајно, пуно тога се ради", навео је градоначалник.

У укључењу на ТВ Пинк Радојичић је говорио и о најновијом одлуци Града Београда да се паровима без деце омогући и четврти покушај вантелесне оплодње, за шта је из градског буџета издвојено 30 милиона динара.

Радојичић је рекао да је одлуком Скупштине града померена граница за жене на 45 година за четврти покушај вантелесне оплодње, а још један од критеријума је да у претходна три покушаја парови нису успели да остваре потомство.

"То су два основна критеријума. По процени, око 500 парова ће задовљити ове критеријума. На основу 30 милиона динара који су опредељени, очекујемо да ће њих око 100 имати шансу", рекао је Радојичић.

Подсетио је да су на претходној седници ребалансом градског буџета значајна средства опредељена генерално према деци, и то више од 2,5 милијарди динара.

"Без озбира шта год радили и колико год инвестирали, без здравог и великог потомства нећемо имати перспективу. И то је једна од инвестиција. Друга је реконструкција (дечије болнице) Тиршове 1 и изградња нове болнице. Све су то иницијативе усмерене у правцу да нам деца имају бољу будућност", поручио је београдски градоначелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Max

31.07.2019. 17:02

Gradonacelnice,bilo bi bolje da se drzite svog zanimanja a u kvalitet radova se razumete kao .....