ОБНОВА ЗГРАДЕ СТАРЕ ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ: Фасаду умивају до Сретења 2020.

Б. Б.

29. 07. 2019. у 12:16

ОБНОВА ЗГРАДЕ СТАРЕ ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ: Фасаду умивају до Сретења 2020.

Фото М. Лабудовић

Завод за заштиту споменика почиње израду пројекта ентеријера зграде старе железничке станице, што је увод у претварање овог објекта у простор намењен култури

ПРОЈЕКАТ санације фасаде на згради старе железничке станице на Савском тргу је предат Дирекцији за имовину Србије, која ће расписати тендер за реконструкцију фасаде, најавио је заменик градоначелника Горан Весић. Како је истакао, радови би требало да буду завршени до Сретења 2020. године. Завод за заштиту споменика почиње израду пројекта ентеријера зграде старе железничке станице, што је увод у претварање овог објекта у простор намењен култури.

И "Победник" на Калемегдану, један од симбола престонице, коначно ће добити ново рухо. Према Весићевим најавам, почиње обнова споменик аутора Ивана Мештровића, који је у веома лошем стању, као и Сахат куле.

Прочитајте још - Затвара се Главна железничка станица у Београду

Осим тога, завршава се пројекат реконструкције зграде бивше Војне академије, која ће бити претворена у Музеј града.

Весић је најавио и почетак изградње пристана, рестаурацију Гардоша као и изградњу подземне гараже код Хале "Пинки".
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

alfa

29.07.2019. 16:42

@VeKo - Tipično gedžovansko razmišljanje,za koga li se to renovira,nije važno ako imamo ciganluk,bože sačuvaj,kako narod razmišlja...

Čekajte, ima još

29.07.2019. 23:14

@VeKo - Postoj još i onaj izraz: Neko će na tome uzeti pare I ? U čemu je problem ? Očekujete da neko uradi posao bez zarade ? A ne vidim baš da hoće da rade dobrovoljno

Слоба

30.07.2019. 10:16

@VeKo - @VeKo, да ли си запослен? Ако јеси, да ли радиш за паре или волонтираш? Хвала к да ће неко да узмне паре. Не мислиш ваљда да ће да ради, ангажује и плаћа раднике и купује материјал а да нема никакву зараду?

Ексокустодијан

29.07.2019. 16:24

и сад ми треба да гугламо и тражимо када је Сретење!! Како би било, да за нас неуке, кад поменете неки верски празник напишете (макар у загради) и датум.

Драган

30.07.2019. 14:13

@Ексокустодијан - Сретење је државни празник и нерадни дан у Републици Србији. Довољан разлог да сви упамте датум. Као дан Републике наследио је 29. новембар.

Марун

30.07.2019. 21:06

@ексокустодијанхајде и да прође непознавање религије и вјерских празника, али не знати за Сретењски устав, или дан државности земље у којој живиш(који је такође на Сретење!)!!!Срамота!