Весић: Реконструкција Трга Републике биће завршена до првог септембра (ФОТО)

Танјуг

понедељак, 29. 07. 2019. у 11:37

Весић: Реконструкција Трга Републике биће завршена до првог септембра (ФОТО)

фото П.Митић

Весић је захвалио свима који су ангажовани на радовима на Тргу Републике јер дају свој максимум како би он био уређен
Радови на реконструкцији Трга Републике су у завршној фази и у потпуности ће бити завршени до првог септембра, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић приликом обиласка тих радова.

"Презадовољан сам темпом радова", рекао је Весић и додао да су пешачке зоне потпуно завршене, да се завршава постављање контактне мреже, те да је остало да се уради још око 700 метара квадратних коцки на улицама и да се поставе клупе.

Навео је да су постављене чашице за потапајуће стубиће који ће бити најмодернији, са камерама, да је урађена потпуно нова расвета и очишћен постамент споменика кнезу Михаилу, а да ће касније бити очишћен и сам споменик.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -РАДОВИ У ЏОРЏА ВАШИНГТОНА: Возачи неспремни, станари забринути

Истакао је да ће реконструкција Трга Републике бити потпуно завршена до првог септембра.

"На овај начин Трг Републике, од када је формиран у другој половини 19. века, добио је коначно своју физиономију и то је урађено на основу пројекта који је Град Београд расписао 2015. године. Тада је усвојено победничко решење и оно је спроведено у потпуности, никакавих промена није било", рекао је Весић.


Он је захвалио свима који су ангажовани на радовима на Тргу Републике јер дају свој максимум како би он био уређен.


Весић је подсетио да је то централни трг у Београду и истакао да су за његову реконструкцију коришћени најбољи материјали.

Како је истакао, сви радови морају да буду урађени перфектно јер ће ту долазити како Београђани, тако и туристи.

Главни урбаниста Београда Марко Стојчић је рекао да ће режим саобраћаја након реконструкције Трга Републике остати исти, као што је и планирано.

Како је додао, моторна возила ће ићи истим режимом као раније, а тролејбуси такође истим режимом све до изградње окретнице у Дунавској улици на Дорћолу.ОБНОВА СРЕМСКЕ И НУШИЋЕВЕ НА ПРОЛЕЋЕ, ЧУМИЋЕВО АРТ ЦЕНТАР Реконструкција Сремске и Нушићеве улице у Београду почеће на пролеће следеће године, најавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

За обе улице издвојено је укупно око 180 милиона динара, рекао је Весић новинарима у Београду и додао да се обнова ових улица надовезује на реконструкцију Чумићевог сокачета које ће бити обновљено, али ће задржати своју намену.

"Заједно са закупцима смо донели одлуку да ту не буде гаража као што је некада планирано, већ да оставимо комерцијалну намену што ће омогућити да се постојећи локали легализују", рекао је Весић и додао да је план да се од Чумићевог сокачета направи нови арт центар у граду.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nenad

29.07.2019. 11:51

Da li ce neko da ukloni onaj odvratni limeni sat koji se ama bas nikako ne uklapa?