Вечерас запрашивање обала из авиона

Ј. Д.

четвртак, 25. 07. 2019. у 11:00

Вечерас запрашивање обала из авиона

Фото И. Маринковић

Надлежни из Завода за биоциде и медицинску екологију најавили су за данас сузбијање одраслих форми комараца из авиона у обиму од око 6.000 хектара, од 17.00 до 21.00

НАДЛЕЖНИ из Завода за биоциде и медицинску екологију најавили су за данас сузбијање одраслих форми комараца из авиона у обиму од око 6.000 хектара, од 17.00 до 21.00. Ако метеоролошки услови дозволе, план је да се запрашивање одвија на територији насеља на левој обали Дунава, у Јабучком и Глогоњском риту, Ковилову, Падинској скели, Широкој греди Бесном фоку и Дунавцу.

Авион ће надлетати и Обреновачка насеља Звечка, Грабовац, Скела, Ушће и око приобаља Саве. На мети ће бити и досадне крвопије које обитавају у грочанским местима Винча, Ритопек и Грочанска ада.

Само дан касније, акција сузбијања, која ће бити спроведена моторним возилима са земље, биће у насељима која територијално припадају општинама Младеновац, Лазаревац, Савски венац, Чукарица и Вождовац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Вртићи на Звездари у највећем минусу!

Надлежни из Завода апелују на пчеларе да предузму потребне мере заштите пчела како би екипе несметано обавиле третмане. Додају и да ће распоред сузбијања комараца у наредном периоду зависити од резултата мониторинга који се редовно спроводи на територији престонице.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)