НЕЛЕГАЛНИМ таксистима још се тешко стаје на пут, а прави доказ за то је њихово "пословање" на Аеродрому "Никола Тесла". Упркос томе што је Комунална милиција константно присутна око објекта, "дивљаци" су нашли начин да се провуку и сада погађање за вожњу започињу већ у ходнику долазног перона.

Како су нам казали огорчени Београђани, на мети нелегалних возача неретко се нађу становници других градова наше земље, али они су већ почели да "читају" њихове намере..


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Од ребаланса буџета у Београду највише деци

- Била сам присутна када је један од "дивљих" таксиста покушао да обрлати старијег господина, не знам у који град је требало да иде - каже Олга В. - "Дивљи" таксиста био је упоран, ишао је за човеком све док нису пале тешке речи, и тада је одустао. Било је баш непријатно.

Београђани сведоче и о томе како су "лака" мета странци, који су и те како уочљиви када излазе са терминала. Чим виде збуњеног госта, таксисти без дозволе крећу у "напад". Аутомобиле остављају мало даље од главне капије, те после погођене вожње "жртву" воде до возила.

- Странци углавном наседну, јер им је вероватно тако лакше да се превезу до жељене адресе са аеродрома, него да чекају слободно такси возило. Ипак, ружно је да буду жртве и услугу плате многоструко више. Најгоре од свега је што се све то догађа пред очима комуналаца - прича нам Ивана П.

Таксиста са службеним лицима


И заиста, да је ситуација алармантна, уверили су се и репортери "Новости". Долазни перон "врви" од туриста, Београђана, али и од "дивљих" таксиста, који стоје у групицама и по потреби се раздвајају. Три Азијаткиње успеле су да одоле шарму крупног господина који им је понудио такси услугу. Наводно, много повољнију од регуларне. Међутим, од муштерија се не одустаје.

- Такси? Такси? - пита још један нелегални возач унутар објекта. Овога пута, млади пар странаца премишља се, али у последњем часу поглед им привлачи такси пулт на излазу из зграде. Одлучују се за вожњу до Жаркова по фиксној цени од 2.200 динара.

Неколико милиционара за то време обилази објекат и распоређени су око долазног и излазног перона. Према речима запосленх на Инфо пулту Аеродрома "Никола Тесла", нелегални таксисти јавна су тајна, а на Комуналној милицији је да то реши. Како смо незванично сазнали, тачно се зна ко су "нелегални", али они упркос прекршајним пријавама, од "плена" не одустају.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
КИФЛА СКОРО КАО ХЛЕБ: Пекари добро зарађују од "специјалитета"

ВАУЧЕРИ

ПРАВИЛНИКОМ о раду ауто-такси превозника на Аеродрому "Никола Тесла" из 2014. године, путницима је омогућено да одаберу хоће ли преузети ваучере за вожњу до одређеног дела града, или ће користити услугу таксиметра. Ваучери се преузимају на такси пулту на излазном перону, и цене се крећу од 1.400 динара до 6.000 за приградске општине.

- Ова пракса је наш начин да станемо на пут нелегалним таксистима, у сарадњи са Градом и Секретаријатом за саобраћај - кажу из Аеродрома.