ГРАЂАНИ незадовољни због сече стабала у Кошутњаку нису одустали од намере да обуставе радове на изградњи мултуфункционалне спортске дворане на овој локацији, па за недељу спремају нови протест.

Борци против "зеленог масакра", како називају акцију сече, тражиће да се све врати у првобитно стање, а најављују и кривичне пријаве против одговорних, али и оних који су нечињењем допринели сечи. Осим тога, затражиће транскрипт са седнице Владе на којој је донета одлука о градњи, као и повлачење одлуке.

- Сумњамо да су неки документи напрасно нестали, као и да је документација непотпуна - каже Дејан Јовановић, један од "чувара" Кошутњака и независни одборник у ГО Раковица.

Подсећају и да нису против градње спортског комплекса уколико за то постоји потреба.

Прочитајте још - Граде дворану, секу Кошутњак

- Нека граде, немамо ништа против, али на другој локацији. Постоје многа места у граду која су празна и погодна за такав објекат - објашњава Јовановић.

Представници грађана са Чукарице и Раковице недавно су се састали са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре који тврде да је све по закону и да не постоји начин да се радови стопирају.