ГРАЂАНИ НЕЗАДОВОЉНИ ЗБОГ СЕЧЕ СТАБАЛА ПОРУЧУЈУ: Градите ван Кошутњака

М. С.

четвртак, 18. 07. 2019. у 14:02

ГРАЂАНИ НЕЗАДОВОЉНИ ЗБОГ СЕЧЕ СТАБАЛА ПОРУЧУЈУ: Градите ван Кошутњака

Градилиште на Кошутњаку

Борци против "зеленог масакра", како називају акцију сече, тражиће да се све врати у првобитно стање, а најављују и кривичне пријаве против одговорних, али и оних који су нечињењем допринели сечи

ГРАЂАНИ незадовољни због сече стабала у Кошутњаку нису одустали од намере да обуставе радове на изградњи мултуфункционалне спортске дворане на овој локацији, па за недељу спремају нови протест.

Борци против "зеленог масакра", како називају акцију сече, тражиће да се све врати у првобитно стање, а најављују и кривичне пријаве против одговорних, али и оних који су нечињењем допринели сечи. Осим тога, затражиће транскрипт са седнице Владе на којој је донета одлука о градњи, као и повлачење одлуке.

- Сумњамо да су неки документи напрасно нестали, као и да је документација непотпуна - каже Дејан Јовановић, један од "чувара" Кошутњака и независни одборник у ГО Раковица.

Подсећају и да нису против градње спортског комплекса уколико за то постоји потреба.

Прочитајте још - Граде дворану, секу Кошутњак

- Нека граде, немамо ништа против, али на другој локацији. Постоје многа места у граду која су празна и погодна за такав објекат - објашњава Јовановић.

Представници грађана са Чукарице и Раковице недавно су се састали са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре који тврде да је све по закону и да не постоји начин да се радови стопирају.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

mama

18.07.2019. 15:38

U Gradskom zelenilu izgleda rade oni koji ne vole ni z po zelenog.Dokle ta seca po Beogradu? Bruka.

Dokle?

18.07.2019. 16:27

@mama - Dok ne izbetoniraju i Tašmajdan i Kalemegdan i svaku moguću zelenu površinu u Beogradu. Zvezdarsku šumu su već odavno unakazili.

tomkarlo

18.07.2019. 17:29

Evo drugog mesta - zgrada gde stanuje Jovanović. Srušimo je jer je tu nekada bila šuma (kao i uostalom i sve druge zgrade na svetu) i sagradimo taj objekat a Jovanoviću dati Plaketu zahvalnosti.

1936 Dusko

18.07.2019. 17:45

nije zelenilo vec opstina cukarica ima sumarskog referenta koji izdaje resenja o seci drveca

Aleksandar

18.07.2019. 18:22

Evo ih kriticari prvi komentarisu... sta ako ce biti bolje kad se napravi i posadi se jos drveca???

BB

18.07.2019. 18:24

Kod gimnazije na Banovom brdu juce je bila neka nenormalna seca drveca. Izgleda da neko na Brdu sprovodi neko novo parcelisanje zelenih povrsina. Sta se ovo dogadja?

Jovana

18.07.2019. 22:15

@BB - Gde tačno? Pretvorili zelene površine u građevinsko zemljište i ovo malo svežine i vazduha da nam uzmu.

Dule Dule

18.07.2019. 19:01

Pa ovo je čisto degradiranje zdrave pameti, pa jel mislite da nijedno drvo nije isečeno kada su se pravili sportski centri, ollimp, košutnjak, banjica, 11 april, 25 maj itd... sportski centri su nam potrebni da bi se omladina bavila sportom, a drveće će se posaditi novo i sve će biti uredu.