КОМПЛЕТНА реконструкција основне школе "1.300 каплара" на Звездари, требало би да почне у септембру. Новцем који је издвојен из општинске касе и средствима које за ове намене издваја Канцеларија за јавна улагања Владе Србије, предвиђена је санација целог објекта, замена свих инсталација, реконструкција дворишта и постављање нове ограде око школске зграде.

Планирано да је на месту постојећих терена буду изграђени спортски терени, као и савремена трим стаза. У дворишту ће бити изграђен и мали амфитеатар у којем ће моћи да се одржавају часови у природи кад временски услови то дозволе.

Прочитајте још - РАЦИОНАЛИЗАЦИЈА МРЕЖЕ ШКОЛА: Из вртића у "1.300 каплара"

- Школа је саграђена 1961. године и од тада није озбиљно поправљана. Циљ овогодишње санације је стварање бољих и квалитетнијих услова за основце који похађају ову школу - наводе надлежни из ГО Звездара. - Такође, захваљујући видео-надзору који ће бити постављен, безбедност ученика биће подигнута на виши ниво.

Због реконструкције, која је планирана за почетак школске године, основци из ове осмолетке наставу у првом полугодишту ће похађати у другим основним школама, које се налазе у близини.