Вода питка, комарце сузбијају

Б. Б. - Ј. Д.

среда, 17. 07. 2019. у 11:35

Вода питка, комарце сузбијају

Пољопривредна авијација летеће ако временски услови дозволе Фото Игор Маринковић

Живот се нормализује у насељима на левој обали Дунава. У четвртак увече ће из пољоприврених авиона запрашивати делове Палилуле и Обреновца

ВОДА из градског водовода може се користити за пиће и припремање хране у свим насељима на левој обали Дунава, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић. Он је истакао да је после санирања последица поплава које су 24. јуна захватиле насеља Борча, Овча, Крњача, Котеж и Падинска скела и добијених информација о завршеном поступку асанације терена, урађено ванредно лабораторијско испитивање воде и пооштрен епидемиолошки и санитарно-хигијенски надзор.

Прочитајте још - Весић: Вода на Палилули од сада и за пиће

- На основу свих добијених резултата и прикупљених података, Градски завод за јавно здравље донео је мишљење да се вода из мреже водовода на подручју Палилуле може користити без ограничења, за пиће, припрему хране и остале санитарно-хигијенске потребе - рекао је Весић. - Стручне службе Градског завода за јавно здравље ће наставити ванредни, пооштрени епидемиолошки и санитарно-хигијенски надзор на угроженом подручју.

Завод за биоциде и медицинску екологију најавио је сузбијање одраслих форми комараца из авиона за четвртак. Акција ће се обавити на основу наредбе Штаба за ванредне ситуације, а по одобрењу Града. Ако метеоролошки услови дозволе, план је да се сузбијање одвија на територији леве обале Дунава и у Обреновцу.

Планирано је да се акција сузбијања обави од 17.00 до 21.00.

ЛОКАЦИЈЕ

ПЕТ авиона запрашиваће територију од 10.000 хектара, и то у Борчи, Овчи, Крњачи, Малом рају, Блоку браће Марић и Бранка Момирова, Поповој бари, Ковилову, Глогоњском и Јабучком риту. Биће обухваћени и делови насеља у Падинској скели, Бесном фоку, Врбовском и приобаљу леве обале Дунава, од Црвенке до Малог раја.

Покриће се и део територије Обреновца, Забран, Забрежје, Звечка, Ушће, Скела, Бело Поље, Барич, Мислођин и Пољане.


Вода је пумпама извлачена из канала Фото Н. Скендерија

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације