Радојичић: Пројекат метроа од интереса за целу Србију

Танјуг

понедељак, 15. 07. 2019. у 20:19

Радојичић: Пројекат метроа од интереса за целу Србију

Зоран Радојичић на потписивању изјаве о намерама
Фото: Танјуг

Потписивање Изјаве о намерама о пројекту Београдског метроа између влада Француске и Србије и Града Београда од интереса је за целу Србију, оценио је данас градоначленик Београда Зоран Радојичић
Потписивање Изјаве о намерама о пројекту Београдског метроа између влада Француске и Србије и Града Београда од интереса је за целу Србију и тај документ још један је показатељ пријатељских односа Србије и Француске и резултат активне медународне политике коју води председник Србије, оценио је данас градоначленик Београда Зоран Радојичић.

Градоначелник Београда, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, амбасадор Француске Фредерик Мондолони, потписали су данас Изјаву о намерама о пројекту Београдског метроа измеду Владе Републике Француске, Владе Републике Србије и Града Београда.

Имајући у виду стратешки значај пројекта београдског метроа за Србију, потписници су изразили жељу да наставе заједницке активности на финансијском и техницком плану.

"Пројекат београдског метроа је од интереса за целу Србију, о цему сведоци и то што је Влада Републике Србије стала иза њега. Значај овог стратешког пројекта препознају и наши француски партнери, који су заинтересовани да дају свој допринос. Данас смо потписали документ којим настављамо заједницке активности, што је од великог знацаја за обе стране", рекао је Радојичић.

Прочитајте још - ПРАТИТЕ УЖИВО - Макрон и Вучић положили венце код Споменика захвалности Француској, дочекани аплаузом (ФОТО+ВИДЕО)


Он је навео да је тај документ још један показатељ пријатељских односа Србије и Француске, као и резултат активне медународне политике коју води председник Србије, Александар Вучић, у интересу оба народа.

Владе Француске и Србије, потписале су Споразум о стратешком партнерству и сарадњи 8. априла 2011. године у Паризу.

Такође, потписане су и изјаве о намерама о пројекту београдског метроа измеду Владе Француске, Владе Србије и Града Београда, 18. новембра 2011. године, 6. новембра 2014. године и 22. децембра 2017.

Радојичић је подсетио да је данас потписано укупно 22 споразума, од којих се многи тичу Београђана.

Потписани су Споразум Владе Србије и Владе Француске о статусу „Француске школе“ у Београду, Уговор о откупу топлотне енергије измеду компаније „Бео циста енергија“ и ЈКП „Београдске електране“, Меморандум о разумевању измеду ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и комкпаније „Веолиа“, као и Споразум о сарадњи измеду компаније „Шнајдер електрик“ и Електротехницког факултета Универзитета у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације