НА пет локација односно централних тачака, у исто толико београдских насеља, у наредном периоду биће постављени аутоматски бројачи саобраћаја. Ова апаратура, која ће снимати фреквентност, биће уграђена у асфалт на Миријевском булевару, Борској и Кировљевој улици, Цара Душана у Земуну и Булевару кнеза Александра Карађорђевића.

На изабраним локацијама, које су од стратешког значаја за планирање развоја саобраћајног система и оперативно управљање токовима на уличној мрежи града, непрекидно ће се снимати параметри саобраћајног протока.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Крпе кратере у Краља Милутина

- Циљ оваквог система је прикупљање података о броју возила по саобраћајним тракама, брзини и категорији возила - стоји у појашњењу. - Ови подаци би се прикупљали преко сензора односно индуктивних петљи уграђених у горње слојеве асфалта. Потом би се путем мреже мобилне телефоније преносиле до централног рачунара у просторијама Центра за упраљање саобраћајем у оквиру Секретаријата за саобраћај.

Бројачима ће бити прикупљене информације о минуту, датуму регистрованог проласка возила, брзини кретања, периоду највеће заузетости индуктивне петље, као и категоризација сваког снимљеног возила.

У свакој саобраћајној траци треба уградити по два мерача. У Миријевском булверу у оба смера ка Вишњичкој улици и ка Миријеву, у Борској ка Бањици и Раковици, у Булевару кнеза Александра Карађорђевића ка Дедињу и ка Кнеза Милоша, у Кировљевој улици ка Ади Циганлији и у смеру ка Пожешкој улици, док ће у Цара Душана бити постављене ка Новом Београду и ка Батајници.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Контроле аутобуса: У 296 возила 94 грешке

АПАРАТУРА НА ЈОШ ДВЕ ЛОКАЦИЈЕ

НА лето прошле године набављени су аутоматски бројачи за Булевар Николе Тесле, улице Марка Челебоновића и Омладинских бригада, као и Јужни булевар и Вишњичку улицу. Њихово постављање коришћено је за анализе и прогнозе у циљу доношења квалитетнијих одлука у области регулисања саобраћаја и управљања њиме.