ЖИТЕЉИ општине Вождовац, који станују на потезу између насеља Браће Јерковић и Степа Степановић, већ пуне три године покушавају да исуше фекално језеро које се ствара између ова два блока, у близини фирме "Ратко Митровић Електроизградња". Све надлежне службе су упознате са овим случајем, и како је градоначелник др Зоран Радојичић раније рекао за "Новости", учиниће све да у што краћем року реше овај проблем.

Према речима житеља овог краја, актуелни проблем настао је кад је фекално језеро у Кумодражу исушено. Пре три године о овоме су писале "Новости".

Језеро у Кумодражу је настало тако што су грађевинске фирме, бесправно, отпадни грађевински материјал из насеља Степа насипале у Кумодрашки поток. Тоне шута затвориле су излаз води која се акумулирала, и од тога је створено језеро.

- Када је на овој локацији саниран проблем, вода је поново почела да се скупља, али сада на потезу између насеља Браће Јерковић и Степа Степановић - каже за наш лист Светлана Костић, житељка овог краја.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Обнова мостова на Калемегдану

Према њеним речима, становницима оба насеља највећи проблем представља непрекидно крекетање великог броја жаба, које су се настаниле у језеру. Звучи бизарно, али наша саговорница каже да су нарочито тешке ноћи, када од крекетања није могуће спавати.

- И када затворимо прозоре, бука се и даље чује - каже Костићева. - Крекетање почиње са првим летњим данима и траје све до првих хладних зимских дана, и тако већ три године.

Према одговору надлежних које су "Новости" добиле, језеро се формира на неуређеном делу Кумодрашког потока. Све службе су упознате са проблемом и ради се на његовом решавању.


ОБЈАШЊЕЊЕ ГРАДА

ЈЕЗЕРО се формира на неуређеном делу Кумодрашког потока. У поток се, на узводном делу који пролази кроз Кумодраж, упушта неколико неусловних и нелегалних линија интерне фекалне канализације - речено је "Новостима" у надлежној служби. Њих за одвођење употребљених вода користе стамбени објекти изграђени у улицама у којима нема изведене градске канализационе мреже.