ЗВУК моторних тестера пробудио је у четвртак станаре зграде у Пожешкој улици 160 на углу са Ваљевском, на Бановом брду. Између 15 и 20 здравих стабала посечено је рано ујутро на парцели испред улаза у вишеспратнице, где би требало да буде саграђена нова зграда.

Огорчени житељи овог дела Чукарице жестоко су негодовали због уклањања стабала која ту, како кажу, праве хлад деценијама. Како смо сазнали, спорна парцела је у међувремену постала приватан посед и на њој инвеститор тренутно припрема терен за изградњу објекта који ће наводно имати приземље, један спрат са четири стана и поткровље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Делови Сарајевске улице затварају се за саобраћај

Станаре овог дела Пожешке посебно је разбеснело што су радници, у пратњи приватног обезбеђења, дошли са тестерама и оградили парцелу на коју су окачили натпис: "Забрањен приступ. Приватна својина". Када су људи истрчали из својих станова како би спречили сечу дрвећа, стигла је полиција да не би дошло до инцидената.

- Страшно! Дошли су ту зором и почели да секу здрава стабла - причају суграђани из Пожешке. - Били су веома дрски и бранили су да пролазимо кроз ограђени део. Чули смо и видели неке нацрте по којима би овде требало да буде не једна, већ три зграде! Ако је то истина, ми који живимо на тој страни зграде остаћемо без трунке сунчеве светлости.

Натпис који је узнемирио станаре / Фото принтскрин


Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић каже, за "Новости", да инвеститор поседује све неопходне дозволе, те да је поднео захтев за сечу дрвећа.

- Реч је о приватној парцели, за коју је добијена грађевинска дозвола - објашњава Коларић. - Издати су локацијски услови, а радови су пријављени. Инвеститор је предузеће "Нива билдинг", а сви папири су уредни.


С обзиром на то да је реч о приватном земљишту, инвеститор није у обавези да, по завршетку градње, засади нове саднице, као компензацију за посечене.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Наплаћују паркинг, а кратери буше гуме

ПОКИДАЛИ КАБЛОВЕ?

НИСУ само страдала стабла у Пожешкој, већ и каблови. Како су нам се пожалили станари, радници су тестерама "закачили" и каблове, па им у четвртак у току дана нису радили фиксни телефони и интернет.