ПОСЛЕ састанка са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, због сече стабала на Кошутњаку ради изградње мултифункционалне спортске дворане, становници Чукарице и Раковице у недељу су наставили протесте. Скупу, који је трајао више од три сата, по кишном времену присуствовало је око 100 грађана.

Како, за "Новости", прича Дејан Јовановић, организатор скупа, грађани надлежнима дају рок од 14 дана да се уклоне ограде и обустави даља градња спортског објекта.

- Захтевали смо да уместо 20 полицајаца, који су нам забранили улазак у парк, ту буде присутно 15 надлежних министара који су одобрили изградњу дворане и сечу стабала - каже Јовановић. - Наши захтеви су јасни. У року од седам дана очекујемо да се покрене поступак о повлачењу ове лоше одлуке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Срушен кип испред "Шумица"

Он напомиње да становници овог дела престонице нису за то да се дворана не изгради, већ да буде премештена на неку другу локацију.

- Такође смо се усагласили да споразум који је Зелена странка потписала са Републичким заводом за спорт и медицину, о садњи 100 нових стабала науштрб 19 посечених вређа интелигенцију - напомиње Јовановић.

Наредни скуп заказан је за 14. јул, у 18.00.


ВИШЕ ОД ХИЉАДУ ПОТПИСА

СТАНОВНИЦИ Раковице и Чукарице у недељу су у Пожешкој улици, на штанду који се ту налазио, могли да потпишу петицију против изградње мултифункционалне спортске дворане на Кошутњаку. Како каже Дејан Јовановић, за два сата је прикупљено више од хиљаду потписа, што само доказује колико су грађани незадовољни овим пројектом.