УМЕСТО 19 посечених стабала у Кошутњаку, којa су уклоњенa због градње мултифункционалне дворане, Републички завод за спорт и медицину спорта посадиће 100 нових стабала.

Ово је договорено на састанку директора Завода Горана Бојовића и председника Зелене странке Горана Чабрадија, који је покретач ове еколошке акције.

Штетни ефекти градње могу се анулирати принципом садње пет стабала за свако посечено, а нових 100 садница на Кошутњаку представљају конкретан пример, рекао је Чабради.

- Зелена странка је због сече дрвећа организовала два грађанска протеста, после чега је донела одлуку да се борба за очување Кошутњака институционализује - наводи Чабради. - Као представници грађана морамо да утврдимо да ли је приликом реализације пројекта, Завод за спорт урадио све по пропису. У међувремену ћемо поднети захтев да Кошутњак добије највиши степен заштите.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Граде дворану, секу Кошутњак


Иначе, представници грађана са Чукарице и Раковице у среду су се састали са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поводом сече стабала у Кошутњаку. Суграђани су захтевали да се сеча обустави, али су из Министарства рекли да се пројекат изградње мултифункционалне дворане и вештачке стене спроводи по закону, те да нема начина да се радови обуставе.