СКЛАЊАЈУ ДЕПОНИЈУ ОД 150 ТОНА КОСТИЈУ: Кости селе у Сомбор

М. С.

04. 07. 2019. у 17:02

СКЛАЊАЈУ ДЕПОНИЈУ ОД 150 ТОНА КОСТИЈУ: Кости селе у Сомбор

Фото П. Милошевић

Депонија са око 150 тона животињског отпада, која се налази на месту бившег предузећа "Глутен" у Падинској скели, у близини канала Визељ, биће уклоњена наредне седмице

ДЕПОНИЈА са око 150 тона животињског отпада, која се налази на месту бившег предузећа "Глутен" у Падинској скели, у близини канала Визељ, биће уклоњена наредне седмице. Прво возило са костима биће отпремљено у понедељак у "Протеинку" у Сомбору.

Због специфичног поступка прераде костију, у Сомбор ће засада бити упућивано недељно једно теретно возило.

Прочитајте још - Гробље костију биће очишћено

- Предузеће "Глутин" престало је да постоји децембра 2009. године, а парцела са животињским остацима је у јавној својини Републике Србије. Иако је уклањање животињских остатака у надлежности ветеринарске инспекције и није у непосредној надлежности Града Београда, градски секретаријати и јавна комунална предузећа предузели су бројне мере за санирање овог озбиљног еколошког проблема - рекао је члан Градског већа Владимир Јестратијевић и захвалио се удружењу грађана "ЕКО Панчевачки рит", које је пружило значајну помоћ у санирању овог еколошког проблема.

Овде су пронађена и бурад са различитим хемикалијама које су коришћене за прераду животињских остатака.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Рашо

04.07.2019. 19:42

Сад, након десет година то је проблем? Није господо "градски оци", сада ти више није проблем и не представља баш никакву опасност! У првим месецима и годинама настанка то јесте био проблем али сада није!