Обнова Парка војводе Вука и пасареле на Чукарици

Ј. Ш.

четвртак, 27. 06. 2019. у 11:23

Обнова Парка војводе Вука и пасареле на Чукарици

Будући изглед Парка војводе Вука / Фото "Фејсбук"

У среду почела обнова парка на Топличином венцу, који ће добити више садржаја за децу и одрасле и више зеленила. У августу почиње реконструкција пешачког моста између Бановог и Јулиног брда

ОБНОВА Парка војводе Вука на Топличином венцу почела је у среду. Радови ће бити завршени до првог септембра, а укупна вредност износи 60 милиона динара. Биће уређено око 4.000 квадрата и замењен комплетан мобилијар. Како Парк није имао садржаја за децу и одрасле, а имао је и мало зеленила, овом реконструкцијом ће све бити надокнађено.

До првог септембра се очекује завршетак свих cвенцу, после којих ће становници Београда добити нову пешачку зону - рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

У августу би требало да почну радови на реконструкцији пешачког моста између Бановог и Јулиног брда, као и изградња стамбено-пословног центра. Комплекс око поменуте пасареле почела је да гради компанија "Станком", која је тренутно у стечају, још пре 20 година, али никада нису завршени.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Сређују Зиндан и Деспотову капију

- Пасарелу која повезује Баново и Јулино брдо видели су сви који су пролазили овим крајем. Упркос чињеници да је запуштена, веома је важна за становнике овог краја јер повезује готово 100.000 људи са Бановог брда, Јулиног брда и из Жаркова - рекао је Горан Весић. - Постигли смо договор да стечајни управник покрене изградњу стамбено-пословног комплекса, како би се од тих средстава, пре свега, намирили повериоци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Борко

27.06.2019. 12:19

Где је овде парк? Парк је уређена шума дрвећа са травом испод и стазама, а овде у центар стављају огромну бетонирану површину, попут пустоши на бившем Цветном тргу. Три двета на целој широј страни парка, дрворед поред једне ивице - да заклони поглед на ту пустош и група дрвећа на врху. Решење је лоше и треба га зауставити - да не добијемо још један камену Цветни трг.

Mare

28.06.2019. 03:54

@Борко - Ta betonirana povrsina kako je ti nazivas vec postoji odnosno postoji i pre rekonstrukcije, ovom rekonstrukcijom ce biti povecan procenat zelenila u odnosu na sadasnje stanje. Ne moze se od parka u centru grada napraviti Kosutnjak, ovo je sasvim dovoljno zelenila. Park nije samo uredjena suma drveca kako je ti nazivas pogledaj kako izgledaju parkovi u centru Pariza,Beca,Budimpeste neki od njih imaju manje zelenila od parka Vojvode Vuka.

M.

12.07.2019. 17:23

Mozda nije Hyde Park, ali eto parkic bas jeste. Mogu da ga zovem kako hocu!! Sada ste se vi nasli tu kao najpametniji, nije park nego pjaceta, ozelenjen trg... E bas je parkic. Svi se odmah nesto trzaju za svaku malu sitnicu, naziv. I mogli bi malo manje da prljate te parkice i umesto beskorisnih protestnih setnji da ocistite neku deponiju smeca po vasim omiljenim parkovima.