ОБНОВА Парка војводе Вука на Топличином венцу почела је у среду. Радови ће бити завршени до првог септембра, а укупна вредност износи 60 милиона динара. Биће уређено око 4.000 квадрата и замењен комплетан мобилијар. Како Парк није имао садржаја за децу и одрасле, а имао је и мало зеленила, овом реконструкцијом ће све бити надокнађено.

До првог септембра се очекује завршетак свих cвенцу, после којих ће становници Београда добити нову пешачку зону - рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

У августу би требало да почну радови на реконструкцији пешачког моста између Бановог и Јулиног брда, као и изградња стамбено-пословног центра. Комплекс око поменуте пасареле почела је да гради компанија "Станком", која је тренутно у стечају, још пре 20 година, али никада нису завршени.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Сређују Зиндан и Деспотову капију

- Пасарелу која повезује Баново и Јулино брдо видели су сви који су пролазили овим крајем. Упркос чињеници да је запуштена, веома је важна за становнике овог краја јер повезује готово 100.000 људи са Бановог брда, Јулиног брда и из Жаркова - рекао је Горан Весић. - Постигли смо договор да стечајни управник покрене изградњу стамбено-пословног комплекса, како би се од тих средстава, пре свега, намирили повериоци.