Земун ће добити луку у августу

С. В.

среда, 26. 06. 2019. у 11:44

Земун ће добити луку у августу

Министарка Михајловић и градоначелник Радојичић са сарадницима / Фото Беоинфо

Радови на изградњи међународног путничког пристаништа на Дунаву почели су у уторак. Инвестиција вредна милион и по евра. Боља туристичка понуда Београда

ЗЕМУН у августу добија међународну луку! Постављањем првих шипова, у уторак су и званично почели радови на изградњи великог путничког пристаништа за бродове на Дунаву. Вредност пројекта је 1,5 милиона евра, а будућа лука имаће пристан, велики и два мања понтона, два фиксна ослонца и 21 шип. Све тачке биће повезане са три моста, у дужини од по 16,5 метара. Већина елемената налази се у завршној фази израде, те надлежни верују да ће посао бити готов и пре заказаног рока.

У последњих двадесетак година најмање се говорило о улагањима у водни саобраћај, иако су водни коридори једнако важни као и железнички, изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, током обиласка радова.

Градоначелник Зоран Радојичић истакао је да је изградња ове међународне луке капитални пројекат.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Весић: Канализацију ће добити 200.000 људи са леве обале Дунава

- Реализација је почела у мају и врло је значајно да ће отварање овог пристаништа повећати број туриста који долазе крузерима и бродовима - истакао је Радојичић. - У претходној години, у Београд је пристигло 550 међународних крузера, а очекујемо да ће се њихов број повећати на 750. На овај начин, боље ће се упознати туристичка понуда Земуна, али и целог Београда.


СРЕЂУЈУ ЦЕО ГРАД

- ИЗГРАДЊА пристана значајна је и за општину. Земун има чиме да се поноси и чиме да дочека туристе. Ту су старо језгро, Гардош, ресторани, музеји, уређујемо више од 60 фасада у центру, уредили смо пешачку зону, степеништа, санирамо остатке Земунске тврђаве, следеће године реконструисаћемо Главну улицу и створити све потребне услове да се будући туристи осећају удобно - најавио је Матић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nikola

27.06.2019. 04:36

Odusevice se turisti raspadnutim trgom kod pijace,nacickanim kaficima,buvljom pijacom koja se proteze Beogradskom ulicom,beskucnicima i alkoholicarima koji spavaju po ulicama i parkovima i unistavaju centar Zemuna. Bravo za gradske u opstinske sluzbe koje brinu o tome!!