Уграђују рампе и ЛЕД осветљење

Г. Новаковић

недеља, 23. 06. 2019. у 17:52

Уграђују рампе и ЛЕД осветљење

Станари могу до 6. септембра да конкуришу за најлепши улаз - Фото ЈП Граддско стамбено

ЈП "Градско стамбено" има план рада за летње месеце. Економична расвета без додатног задуживања

ЗА ЈП "Градско стамбено" нема летње паузе. Повољне временске услове ово предузеће искористиће да изведе што више грађевинских радова. Такође, по захтеву управника стамбених заједница, које су у њиховом систему одржавања, испред улаза ће бити постављене рампе за инвалиде, док ће у зградама инсталирати еколошко ЛЕД осветљење.

У наредним месецима, осим редовних активности одржавања и хитних интервенција, "Стамбено" очекује пријаве станара за најлепши улаз 2019. Последњи дан за конкурисање је 6. септембар, а победници ће на поклон добити нова улазна врата.

- Реч је о традиционалном избору који организујемо са циљем подизања свести о значају бриге о заједничкој имовини и неговању добросуседских односа - кажу у "Градском стамбеном". - Бригом о својим зградама бринемо и о нашем граду. Победнике чекају плакете и вредне награде.

Треће место на такмичењу за Националну награду за друштвено одговорно предузеће пре две године, које додељује Привредна комора Србије, дало је подстрек надлежнима да наставе пројект "Београд без баријера". Акција постављања рампи за особе са инвалидитетом биће настављена, и то потпуно бесплатно. Засада, на територији града има их 270.

Прочитајте још: Прескуп "развод" од Градског стамбеног

- Стамбеним заједницама које се пријаве, уграђиваћемо еколошко ЛЕД осветљење које штеди заједничку електричну енергију и тиме знатно смањује рачуне наших корисника. До сада смо без додатног задуживања станара ову савремену, економичну расвету поставили у неколико хиљада зграда - најављују у предузећу.

ЕДУКАЦИЈА ОСНОВАЦА

ЕДУКАТИВНА представа "Лифт није играчка" од септембра наставља да живи у београдским школама. До сада је "гостовала" у више од 120 осмолетки, а више од 23.000 малишана кроз игру, песму, плес и квизове учили су о потенцијалним опасностима у вези са лифтовима.

Још један пројекат "Стамбеног", представа "Становање баш је лако када те учи Херој Станко", од пре две године даје пример деци како да се безбедно, културно и правилно понашају у својим зградама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације